För mycket respekt blev HIF:s fall
Fredrik Björck i närkamp med Atiba Hutchinson.

För mycket respekt blev HIF:s fall

Det blev sorti för HIF i semifinalen mot turneringens giganter FCK. Matchen avgjordes tidigt, redan efter fjorton minuter ledde hemmalaget med 2-0. HIF gick in i matchen med för mycket respekt för motståndaren.

– Vi spelar inte vårt eget spel utan vi kommer in och är passiva och ligger och glider fram och tillbaka. Vi väntar på att de ska göra något. Deras forwards får styra oss i backlinjen för mycket och vi får ingen press på bollhållaren, säger HIF:s lagkapten och mittbacksgeneral Fredrik Björck.

HIF:s nerver börjar släppa en bit in i matchen men med ett underläge på två mål ska det mycket till för att HIF ska mäkta med att komma igen mot det tyngre motståndet. FCK behåller greppet om matchen men HIF är i alla fall bra med och man skapar några chanser. I den artonde minuten nickar Andreas Jakobsson in reduceringen på en hörna slagen av Andreas Dahl. 

– Vi börjar ta tag i det och få tag på bollarna och passa runt dem och då märker vi att så jävla bra är de inte, säger Fredrik Björck.

Daniel Andersson hinner med en mirakulös enhandsräddning när han är på väg bort från bollen samt en vacker straffräddning innan danskarna på nytt lite för enkelt och omarkerade kan nicka in trean. Tempot i den andra halvleken slås av och även om båda lagen har chanser på fler mål och att HIF börjar kämpa ännu mer efter Adama Tambouras andra gula kort är Fredrik Björck besviken att det ska dröja så länge innan man vaknar till liv.

– I andra halvlek reser vi oss. Det är synd att det ska behöva komma dit till det stället att man ska behöva ställa sig upp på nio. Idag var det kanske till och med så att vi reste oss först på tio, avslutar Fredrik Björck.

Mikael Öhrn2007-03-08 23:18:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"