Truppen version 3,0 – bättre sent än aldrig
Truppen har äntligen tagit form och det är dags att börja skapa något

Truppen version 3,0 – bättre sent än aldrig

Dags för den tredje och troligtvis sista truppgenomgången under Silly Season 06/07. Fyra spelare har anskaffats sedan sist och truppen har därmed breddats. Samir Beloufa, Olafur Skulason och Razak Omotoyossi är de nya spelarna. Dessutom är Isaac Chansa klar att ansluta senast den 1 juli. Den siste mars stänger transferfönstret och om det händer mer runt HIF lär det vara ytterligare en anfallare eller Christoffer Andersson som skriver på.

Målvakter
Daniel Andersson
Oscar Berglund

Pär Hansson (utlånad till Ängelholms FF)

Kommentar: Daniel Andersson är given i målet och är en av allsvenskans fem bästa på sin position. Talangerna Berglund och Hansson finns i bakgrunden och så länge DA är skadefri finns det ingen oro för den här lagdelen.


Försvarare
Adama Tamboura
Franco Miranda
Fredrik Björck
Oskar Rönningberg
Erik Wahlstedt
Samir Beloufa

Marcus Nilsson (lärling)
Johan Falkesäter (lärling)
Joel Ekstrand (lärling)
Andreas Granqvist (utlånad till Wigan Athletic)

Kommentar: Fransmannen/algeriern Samir Beloufa är mannen som under våren ska ersätta Andreas Granqvist i mittförsvaret. Rapporterna är positiva och man får verkligen hoppas att han lyckas fylla ut Granens kostym. Annars ser försvaret ut som under hösten 2006. Wahlstedt är given som högerback och Björck lär lägga beslag på en plats i mittförsvaret. Frågetecknet gäller vänsterbacken där Miranda och Tamboura slåss om en plats. Två svaga alternativ.


Mittfältare
Andreas Jakobsson
Fredrik Svanbäck
Imad Khalili
Mcdonald Mariga
Andreas Dahl
Andreas Landgren
Babis Stefanidis
Olafur Skulason
Isaac Chansa (ansluter 1 juli)

Robin Kacaniklic (lärling)
Mathias Unkuri (lärling)
Henrik Fribrock (lärling)

Kommentar: Sedan förra genomgången verkar det som att Baxter har gett upp tanken om Jakobsson som mittback. Andy kommer antagligen att spela som defensiv mittfältare även under kommande säsong och det stärker mittfältet rejält. Babis och Mariga är givna i startelvan men frågan är vem som kommer att spela till vänster på mittfältet. Det troliga är att Svanbäck spelar där även i år men Khalili, Dahl och nya Skulason lär ta upp kampen med finnen. Ett annat alternativ är att Karekezi flyttas ner från anfallet. Bakom de etablerade mittfältarna finns även Andreas ”Sveriges bästa 18-åring” Landgren, som garanterat kommer att få en del speltid 2007. I sommar ansluter ”allroundspelaren” Chansa. Kanske blir han lösningen på vänsterkanten?


Anfallare
Henrik Larsson
Olivier Karekezi
Gustaf Andersson
Fredrik Olsson
Razak Omotoyossi

Patrik Åström (lärling)
Tobias Holmqvist (lärling, utlånad till GAIS)
Tarmo Neemelo (utlånad till GIF Sundsvall)

Kommentar: Henrik Larsson är såklart given men frågan är vem som kommer att spela bredvid honom. En mycket intressant spelare från Benin har inhandlats och man får hoppas att han lyckas direkt. Övriga som slåss om en plats är Olivier Karekezi, Gustaf Andersson och Fredrik Olsson. Luton kommer att vara djupt saknad under våren. De nya spelarna Olsson och Omotoyossi är unga spelare som antagligen behöver lite tid för att etablera sig. Det trodde man i och för sig om Luton också och alla vet hur det gick…


Sammanfattningsvis så har HIF en klart bredare trupp nu än vid förra genomgången. Alternativen är fler och jag vill även påstå att truppen är bredare än den vi såg i höstas. Kvar finns inga spelare som bara ”fyller ut” utan alla har möjlighet att finnas med i en matchtrupp. Däremot är det osäkert om spetsen från förra året finns där. Luton och Granqvist var två nyckelspelare och om Beloufa och Omotoyossi lyckas ersätta dem är högst osäkert. Förhoppningsvis ansluter Granqvist och Christoffer Andersson till sommaren och då blir HIF att räkna med på allvar.

Trolig startelva i den allsvenska premiären:
Andersson
Wahlstedt-Beloufa-Björck-Miranda
Stefanidis-Jakobsson-Mariga-Svanbäck
Larsson-Karekezi

Mattias Lindberg2007-03-21 21:28:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"