Ny på redaktionen

Hallå alla HIF:are

Vill börja med att säga att jag ser fram emot att skriva, intervjua och allt annat som finns att pyssla med på redaktionen.
Är ny på redaktionen nämligen, men definitivt inte ny på sidan. Jag har haft många diskussioner om allt möjligt inne på HIF:s forum.
E-zine sökte en fransktalande person som skulle kunna intervjua våra "fransksnackande" spelare.
Morsan är fransyska och kommer från Rennes (svenskklubben där tyvärr bara Edman är kvar av svenskarna). Snackar alltså franska dagligen och har även franskt medborgarskap. Jag hoppas kunna ta reda på så bra information som möjligt och hoppas att min franska för första gången ska komma till någon nytta.

HIF kommer lyckas!

Kan hålla med de flesta om att det kändes lite obehagligt att se det HIF-bygge som man på ett så bra sätt byggt upp under fjolåret. Vår giftigaste forward stack för läktaren i ett utav Premier Leagues sämre lag, Granqvist likaså och Henke gjorde succé i Englands gigant.
Kontraster var det ja.
Visst, jag vet att det är för tidigt att ropa hej och jag vet att jämföra Razak Omotoyossis snabbhet med Lutons är som att jämföra Henke Larsson med Tarmo Neemelo.
Men vad är det de säger om att stirra sig blind på en identisk spelare? Det blir sällan bra. Istället letar man reda på spelare med nya egenskaper.
Det är där Razak kommer in i bilden. Såg honom på hans första träning och hade inga högre tankar om honom eftersom han kommer från en av få ligor som fortfarande ligger under Allsvenskan på Fifa:s ranking, den moldaviska.
Stod bredvid ett par äldre gentlemän och fick faktiskt dra på mig dumstruten och snällt ställa mig i hörnet och skämmas.
Razak borde, om jag får säga mitt, starta bredvid Henke. Han gillar att utmana, har ett skott som får Roberto Carlos att rodna och är genomslagskraftig.
Han är glad för att dra på ett skott istället för att ständigt söka bättre lägen, vilket HIF länge varit känt för.
Men sen kommer ett annat problem. Var f*n gör vi av Olivier Karekezi? Killen kanske inte är någon speedkula, han är faktiskt ganska långsam och när HIF kontrar är det smart att INTE passa honom då försvararna hinner promenera ner i backlinjen. Men han har ett målsinne som ingen annan. 11 mål och bäst i HIF i fjol går inte att vifta bort.
Mittfältet är ju redan så fullt som det kan bli.
Värsta som Baxter kan göra är ju att sära på McDonald Mariga-Andreas Jakobsson. En dödssynd faktiskt.
Babis är en som gärna dribblar (ibland lite för mycket ska sägas) och som ofta gör sin gubbe och på så sätt skapar lägen.
Fredrik Svanbäck. Jag lider med denne fantastiske yttermittfältare som förmodligen springer mer under en match än vad övriga spelare gör på en hel säsong. Han är nog den som fortfarande orkar köra fullt tempo efter 90 minuter.
Även han är en skicklig dribbler som har ett fint inlägg. Men när får han cred för allt slit han gör? Jag väntar fortfarande. Att vi skulle ha Makondele var jag nog inte ensam om att tycka.
Om enda alternativet att Makondele skulle komma till HIF var att peta "Mini", ja då kan han lika bra stanna i Norrland och frysa. Ingen rör Mini. Så enkelt är det.
Sådan slitvarg har jag inte sett sedan Ola Nilssons dagar i den rödblå tröjan.
Känns som att Skulason är bra, men som att hans chanser att ta en plats på mitten är lika stora som att Gert Fylking får utmärkelsen "årets frisyr".
Det finns inte på kartan helt enkelt.

Fredrik Olsson - spännande lirare som kan bli något stort

Transfertrafiken mellan HIF och Mjällby har varit aktiv de senaste åren. Marcus Nilsson, Tobias Johansson och Marcus Lindberg är tre av spelarna som lämnat HIF:s bänk för Mjällbys startelva. Marcus Ekenberg gick faktiskt från Mjällby till HIF och sedan tillbaka.
Nu var det Fredrik Olssons tur att åka den berömda vägen till Sveriges finaste stad (?).
Kändes även här mindre upphetsande när han presenterades. Men i den enda match jag sett med honom (FC Köpenhamn-HIF) kändes det som ett intressant omslag på en film. Man vill se mer.
Fina mottagningar och han är hela tiden ett orosmoment för motståndarna.
Är säker på att han får fler chanser än vad Tarmo fick.

Och nu. Nu kommer jag få ordentligt med idiotförklaringar.
Men... Är det någon mer än jag som tyckte att Andreas Dahl var i gammalt gott slag mot FCK? Vet att HIF:s representant i Syd-Sydväst, Jejo Perkovic, inte är särskilt glad för den blonde Hässleholmssonen.
Men även han ska ha en eloge när den är befogad.
Men en match gör ingen succé. Frågan är om han får fler chanser att visa sin "Beckhamskruv".

När det gäller utgående kontrakt hoppas jag innerligt att man förlänger med alla. Nja, Gustaf Andersson känns skitsamma. Men vad HIF och Baxter än gör så är man inte orolig. Jag har ett obegränsat förtroende för vår skotte. Det var värre när Swärdh var här. Då kunde det poppa upp lite vad som helst.

Nu ska det laddas inför den efterlängtade premiären mot Halmstad på Örjans vall.

Har en sista fråga bara. När fasen kommer KvällsPostens allsvenska bilaga ut ?

Och. Alla fotbollsälskare. Köp Fotbollsguiden. Det är landets bästa fotbollstidning.

Vi ses på Olympia.

Örjan Briand A.K.A Stefanidis (på forumet).

Örjan Briand2007-03-22 16:38:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"