Italienbloggen

I bloggen hamnar allt möjligt som händer under resans gång. Senaste uppdatering överst. Uppdateringarna kommer tyvärr komma i klump då jag på mitt hotell inte har tillgång till internet som det ser ut just nu.

Hemma i Sverige

Hemma igen och det känns väldigt bra, flygresan gick alldeles utmärkt och jag sitter nu hemma i lägenheten och pustar ut. Ska försöka göra klart alla FANTV-klipp under kvällen så alla här hemma också får se och höra vad som hände i ett vackert Italien. Med lite distans till resan kommer jag nog uppskatta den, men det har varit bara jobb och det tar på krafterna. 

Hoppas se alla HIF:are på Örjans på månadag för att skrika fram HIF till fler och större framgångar. Jag har en mycket positiv känsla inför säsongen och jag hoppas alla ni andra har det också.





Fredag

Sitter på Malpensa och väntar just nu på att få åka hem till mitt kära Sverige. Resan gick mycket bra till flygplatsen och man är ju riktigt inne i allt nu när man ska åka hem. Känns ändå väldigt skönt att få komma hem.

Spelarna åkte redan från hotellet vid tre i natt och de var hemma runt åtta. Mitt plan går vid tre och jag är på Kastrup vid fem skönt att slippa stressa även om det är skönt att komma hem tidigt som spelarna gjorde. De skulle träna idag när de kom hem så slapp de träna imorgon.

Om man skulle försöka sammanfatta lägret har det varit jobbigt men mycket roligt också. Har inte hunnit med mycket annat än att kolla på träningar och fixa små saker hela tiden.

Hade ju givetvis velat ha internet så man hade kunnat göra saker bättre än det nu blev. Men det kommer komma ut en hel del från lägret under helgen så jag hoppas alla blir nöjda. Tyvärr verkade det som en del intervjuer har blivit förstörda, vet inte varför men jag hoppas det går att lösa när jag kommer hem och att jag bara råkat ändra något när jag skulle redigera det, Kan mycket väl vara så.

Annars kan ni tittar och läsare förväntar er lite längre intervjuer med en del spelare och tränare. Stuart och jag snacka igår och det blev en mycket bra intervju med många bra svar.  Allt kommer som sagt ut under helgen.

Måste säga att jag innan säsongen startade och fram till i måndags var orolig hur bra laget verkligen är, men efter att ha sett hur lagets tränare och spelare jobbar för att nå framgång är jag säker på att 2007 kommer bli ännu roligare än 2006.

Höjdpunkter på detta läger har varit många, fantastiskt att se Milan-Bayern i tisdags på san siro, fantastiskt hemskt att köra bil här, kul o se hur Bosse Nilsson gång på gång ställer till det. Men det bästa av allt är ändå att se hur spelarna verligen jobbar för att klubben ska vinna matcher.

Känns bra att avsluta nu och resa hem. Plånboken är tom och på banken finns 73 kronor så jag kan inte få ut mycket mer nu.





Torsdag


Torsdag, sista dagen det är träning. Två pass är planerade och de första startar vid tio. Har avnjutit ännu en italiensk frukost. Efter tre mackor och några koppar kaffe fick det räcka. Känner mig extremt trött trots 12 timmars sömn i natt. Håller på att bli ordenligt sjuk känner jag och det är bara att klä på sig mer kläder.

Fick en lapp häromdagen när jag skulle åka in till Peschiera där man skulle betala vägavgift för att komma in. Jag trodde liksom jag gjort i Milano att jag kunde betala med kort eller kontanter, men så fel jag hade. Därför fick jag en lapp fattade inte mycket vad tanten sa eftersom hon snackade italienska och tyska inget av de språken snackar jag. Fattade så mycket att jag skulle åka till något office och betala den lappen jag fick. Har inte brytt mig om den lappen men nu tänkte jag att det var dags att fixa den där lappen och ett telepass så jag kan köra igenom alla vägtullar. När jag frågade i receptionen på mitt hotell skrattade hon idag. Det var ingen lapp som gav mig ett telepass utan en böteslapp på 42 euro!!! Va FAN! Tänkte jag. Det där office tanten snackat om i måndags visade sig vara polisen. Men efter att ha tittat på lappen och diskuterat det med Sten-Inge och hans fru tyckte vi alla att jag skulle skita i den och åka hem till Sverige utan att betala vilket jag också kommer att göra.

Tanten på mitt hotell sa också att man inte alls behöver något telepass utan betalar med sitt kreditkort precis som jag gjort i Milano. 42 euro böter för att jag gjort rätt alltså!!!

Över till något roligare. Bosse och Krister A. kom under träningen. De hade börjat dagen på golfbanan och kan man tänka sig så gick det mindre bra. Bosse pajade hela golfbilen och de fick avbryta på hål tio. Förvånad? Inte alls…

Har gjort en längre intervju med Erik W. idag en trevlig person som svarade vackert på alla frågorna. En del kortare intervjuer blev det också med Bosse, Imad och Landgren. Förhoppningsvis blir det fler i eftermiddag. Gustaf träffade jag också på, han var inte alls glad och berättade att det nu är tredje säsongen i rad han blir skadad inför säsongen. Han vill inte säga så mycket om skadan då det var osäkert hur det var. Han ska röntgas imorgon. Björck bad om ursäkt idag för att han glömt vår intervju, jag sa att det var lugnt vilket det också var. Jag fick mer tid att vila så det gjorde inget. Tråkigare för alla andra som inte får se någon intervju.

Andy snackade jag med igår, Stuart kommer jag förhoppningsvis att intervjua under dagen. Ska under kvällen försöka ta lite bilder på stället där jag bor och kanske något annat roligt.

Klockan är nu halv åtta och jag väntar på att jag ska sova och åka hem. Medan jag väntar sitter jag och skriver om träningen och ska redigera lite intervjuer. Gjorde en mycket bra och intressant intervju med Stuart idag. Den är sevärd. Han växer i mina ögon för varje dag.

Snackade även med Sven om San Siro comebacken. Peter Gerhardsson gav intressanta svar. Han sa efter intervjun att han inte kunde säga varför inte Malmö vinner allsvenskan. Jag förstod på hans leende och hans blick varför och jag håller med Peter. Bra Peter! Säger att han inte vill att Malmö ska vinna, Helt rätt.

Har inte gjort mycket mer idag och jag försökte ta en bild från hotellet men det blev inte bra. Imorgon blir det till att lämna Garda vid nio senast och tanka och raka vägen till Malpensa. Tänkte vara där i mycket god tid för jag har inget att göra och skulle man åka fel är det skönt att slippa stressa. Förhoppningsvis har det Internet på flygplatsen och man kan uppdatera bloggen och sig själv vad som hänt denna vecka. Känns nästan som man varit ute i ingenstans. Om jag ska till Italien senare i livet ska jag läsa på mer om detta land. Just nu känns allt kaos och visst bra fotboll finns här men det är nog det ända jag skulle vilja ta med mig hem. Sverige är rätt bra med all respekt för Italien. Lyckades ringa hem idag! Första gången det gick. Kan ta emot samtal och skicka sms men inte ringa…jävla telefon.

Henke gick förbi när jag väntade på Berg, frågade hur det var med foten, det är ok! Några dagars vila ska det vara bra igen sa världsstjärnan. Han sa förövrigt tidigare att det gjorde ont när han tog emot bollen, sköt och passade.

Gustaf frågade mig under träningen om det såg bra ut? Jag sa att det gjorde det väl. Gustaf sa att det borde jag veta som expert. Jag ska att jag inte är någon expert, Oscar tyckte jag borde vara det eftersom Patrik Ekwall säger att han är det. Jag svara att skillnaden mellan mig och Ekwall är att jag vågar erkänna att jag inte är någon expert. Oscar säger att det kanske ligger något i det. Vi är överrens och Oscar hoppar vidare. Tror i vilket fall att jag vet mer om fotboll än Let´s Dance Ekwall som mest brukar vara intresserad av sig själv än något annat när man ser han på pressläktaren någon gång om året.

Onsdag
Sitter på hotellet och skriver ihop en del från träningen. Träningsrapport har jag skrivit ihop och nu tänkte jag skriva lite till bloggen. Har inte ätit på hela dagen hoppade in på Lidl innan jag drog hem till hotellet. Lidl är inte min favorit men det är bättre att köpa skit i en affär man känner till i en man inte känner till så jag tog Lidl.

Har gjort en del intervjuer idag, Sten-Inge, Hansson och Jakobsson. Hansson var första gången och det är en trevlig pojke. Gjorde en längre intervju med Jakobsson liksom jag gjorde med Danne. Kul att höra vad han hade att säga. Ödmjuk som få andra. Imorgon ska jag snacka med Stuart och Wahlen i längre intervjuer. Ska även göra en del kortare får se vad jag hinner.

Ska snart sova är riktigt trött. Ska upp vid åtta imorgon och det blir jobbigt, två träningar imorgon och det blir det sista från detta läger. Ska bli skönt att snart komma hem.

Har hunnit med en runda till spelarhotellet för att göra en intervju med Danne. Blev rätt bra men tyvärr så var inte platsen den bästa att göra intervjun på så det blev en hel del störande ljud som gjorde att ljudet blev dåligt. Han berättade en hel del intressanta saker och gav sin syn på den kommande säsongen. Mer om det kommer jag inte att skriva om här.

Ligger på mitt hotell just nu och redigera Dannes intervju samt lite från Milano igår. Var en rolig upplevelse att besöka San Siro och se en bra match. Kändes som om Milan var bättre men att den straff de fick var en katastrof. 2-2 är ett mycket bra resultat för Bayern och jag har svårt att se att Milan går vidare. Skönt att mitt kära Liverpool vann igår också, Hasse var mycket glad och kunde inte låta bli att påpeka för Gerhardsson att hans Arsenal inte är med i Champions League och att de förlorade mot PSV. Gerhardsson såg inte det roliga i det hela och försökte sova istället.

Efter några timmars kaos efter matchen och massa köer var vi tillbaka vid två i natt. Sedan hade jag en halv timmes bilkörning till så jag var inte i säng förens tio i tre. Känner mig just nu lite seg. Laget tränar vid halv fyra blir lite klipp och en träningsrapport kanske något mer.

Skönt att man snart ska hem. Italienskt kaos är inget för mig. Har börjat komma in i det italienska körsättet och det är inte alls bra. De kör som idioter och parkerar precis överallt.

Imorgon hoppas jag på en lugn dag. Visserligen två träningar och en del intervjuer, Stuart har lovat att ställa upp och det jobbas på några andra. Henke bland annat, Björck skulle ha intervjuats idag också men han kommer aldrig och att ha knackat på hans dörr vid två tillfällen gav jag upp. Ska bli intressant och höra hans ursäkt till det hela. Lite tråkigt att det inte blev något för Fredrik brukat ha en del intressanta tankar och åsikter.

Har insett att Garda där jag bor måste vara ett av de vackrare ställena i Italien. De ligger precis vid Gardasjön och i bergen. Väldigt vackert och det överraskande nog ligger det snö på bergen. Fundera på om man skulle försöka ta en runda nere i centrum men vet inte om det är värt att offra livet för det. En del bilder skulle man kanske hinna ta så alla där hemma kan se hur man bor.

Babis vann förresten potten igår när det gällde att tippa resultatet på San Siro. En samlad Babis verkade inte speciellt glad över potten som måste ha varit rätt stor då insatsen var 50 kr. Ska försöka i hur mycket de var.

Vädret är inte på topp idag. Blåser en del och solen tittar bara till ibland. Regnade till och med lite på morgonen. Hade tänkt ha shorts idag men det blir nog långbyxor hela dagen. Känns lite surt när man hade tänkt tanken.

Igår fick jag reda på en sak som definitivt hade kunnat ge mig en del pengar på kontot men det håller jag för mig själv. Vist är det kul att veta saker som ingen där hemma vet!

Det ryktas om att Barcelona inte kan komma och möta HIF i sommar på grund av att det inte vet vilken tränare de ska ha. Kan inte bekräfta det men jag kan bekräfta att en möjlig ersättare till Barca är Glasgow Rangers. Sten-Inge var inte helt nöjd med det när Bosse berättade.

Ska försöka vila nu en stund innan träningen…


Onsdag. 

Milano var ok igar. Matchen var mycket bra och alla verkade nojda ja alla utan dem som holl pa Milan forstas. Ska snart till spelarhotellet och intervjua Bjorcken och Danne. Sedan ar det traning i eftermiddag. Internet ar fortfarande inte lost. Hoppas fa lana det ikvall ocksa. Kommer mer da och en ny traningsapport. Fantv ar bara att glomma. De kommer jag lagga upp nar jag ar hemma i Sverige igen.


Onsdag

Natten var inte alls som jag hade hoppats på. Visade sig att vägen gick precis utanför mitt fönster. Bilarna slutade aldrig köra och jag vet inte hur många gånger jag tvingades vakna av det hemska ljudet.

Men men upp vid åtta och en snabb frukost. Sedan iväg mot träningen. Ett snabbt vid Lidl för att köpa tandborstar och tandkräm till Adama och Razak. Bosse ringer och frågar varför jag inte kommer. Jag förklarar att jag snart är framme.

Bosse lånar bilen för att hitta internet. Sten-Inge följer med. Jag drar till träningen. Jag kommer inte skriva om den här.

Träningen är slut. Jag går med Gurra och Björcken till hotellet. Visar sig att när de kom fram till hotellet i söndags natt och de fick sin nyckel att de inte var ensamma på rummet. När de öppnar dörren till rummet visar det sig att de redan bor ett par där. Så det hela slutade med att de två ensamma spelarna fick gå runt hela natten och vänta på rummet som blev ledigt dagen efter.

Nu är det Milano som gäller, matchen mellan Milan och Bayern står på schemat. Henke är med trots att han inte skulle med enligt rykten. De flesta är trötta och sover.

S.Andersson delar ut biljetter och pass. Han håller i allt. Han är den som fixar allt nu när Bertil dragit hem till Sverige.

Stuart är hemma i Sverige en kort period och ska vara tillbaka vid nio i milano han ska med bussen hem sen.

Fantv-klippen verkar vara omöjliga att få ut. Känns inte direkt som man haft turen på sin sida här nere även om jag klarade att ta mig ner.

Jag tror Bayern vinner ikväll gissar på 0-1...



Italien pa riktigt.
Pa plats i italien. Finns inga prickar over bokstaverna sa ni fa klara er utan dom.- har lyckats fa lana hotellts dator sa jag hinner inte med att skriva sa mycket. Resa gick mycket battre an jag trodde och jag kom fram med en del fel pa vagen. Har atit pa spelarnas hotell innan jag drog till mitt 1,5 langre bort. Danne var lika glad som vanligt och en del var faktiskt glada att se mig. De skulle bara veta hur glad jag var att se dom. 

Imorgon ar det traning vid halv elva. Sedan ar det milano for mig och alla andra. Lite shopping forst innan det blir Milan-Bayern pa kvallen. 

Stuart kommer aka hem imorgon. Han ska pa upptakts mote med alla tranare i allsvenskan och superettan. Men han kommer tillbaka samma dag. Mycket resande och jag ar inte det minst avundsjuk att behova ga upp klockan fyra imorgon bitti. 

Hoppas det kommer komma nagra fantv-klipp imorgon och kanske nagot annat kul. Men internet ar en brist vara och inte ens spelarna har internet. Bosse Nilsson ar fortvivlad over detta. 

Nu ska jag sova...nerverna klarar inte mer. Fick en fiat forresten det skulle ju givetvis vara babybla.





Kastrup

Snacket från igår att jag hade lite packning stämde inte överrens med verkligheten. 6 kilo för mycket och jag funderade på hur man nu skulle lösa detta. Men det var ju bara att plocka på sig lite saker och ta i handbagaget och jag slapp betala 30 kr extra för varje kilo om jag minns rätt vad tjejen sa.

Sitter i vilket fall och väntar på att man ska få hoppa på det där planet som ska ta mig till landet som blev världsmästare för knappt ett år sedan.

Känns nästan för bra och jag är säker att allt kommer skita sig när jag anländer till Milano. Det var precis att jag lyckades få en bekräftelse på min hyrbil igår. När jag skulle logga inoch skriva ut fanns mina uppgifter inte med! Panik och klockan var 23.30 efter många försök att hitta felet och en titt på bekräftelsen att jag faktiskt betalt bilen insåg jag att jag hade lyckats stava jonsson med två n på slutet och jag kunde äntligen får mitt papper att allt var som det skulle. Som ni kanske förstår är detta precis som vanligt…Det är därför jag lite orolig att allt kommer gå åt helvete i Italien men om jag har turen på min sida idag kanske missödet stannar vid några kilo för mycket i resväskan.

Nästa gång ni hör av mig hoppas jag att jag befinner mig på spelarhotellet och med ett leende på läpparna. Jag lever på hoppet så jag är optimistisk att jag för eller senare kommer komma fram till Gardasjön och se spelarna genomföra en träning.


Ingen koll 

Om några timmar går flyget till Milano och Italien. Där efter är det en bilresa på 1,5 h timme minst. 

Jag kommer med största sannolikhet hamna fel vilket jag alltid gör. Har lyckats packa ner nästan allt som ska med utan datorn och jag måste ju erkänna att det känns väldigt fel. Så här lite saker har jag aldrig tagit med mig någonstans. 

Har ingen som helst koll på vad jag ska imorgon. Kastrup hittar man ju till men sedan är allt ett stort frågetecken. Min italienska är lika med noll sämre än Johnny Ekströms. Men det ska bli intressant om jag kommer komma fram till Gardasjön och få ta del av något träningsläger. Bertil som fixat resan till mig har sagt att de kommer fixa sig bara jag kommer fram och det är ju det stora problemet som jag förklarat ovan. 

Nu är det några timmars intensivt surfande innan man ska sova några timmar och sedan bege sig till Kastrup. En uppdatering kommer förhoppningsvis strax innan avgång. Så håll ut!


Sebastian Jonsson2007-04-06 19:16:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"