Traningsrapport tisdag

Har kommer traningsrapprt fran igar.

Klockan är ungefär halv elva och jag är på plats för att se laget träna. Stämningen verkar mycket god och man ser verkligen att laget är i harmoni. Nyförvärven verkar smälta in på ett bra sätt. Razak och Adama verkar väldigt glada över sin nya tandborstar som jag inhandlat innan träningen.

Träningen börjar med att spelarna får springa runt på egenhand och en del väljer att bara springa fram och tillbaka på planen andra gör lite andra övningar också.

Sedan samlas spelarna i tre grupper och kör passningsspel i fyrkanter med två i mitten. I grupp är följande spelare med: Henke-Danne-Björcken-Imad-Landgren-Åström-Dahl-Miranda.

Grupp 2: F.Olsson-M.Nilsson-Svanbäck-Kaca-Unkuri-Wahlen-Hansson och Jakobsson.

Grupp 3: Razak-Adama-Berglund-Beloufa-Sven-Gustaf-Olle-Mariga.

Babis deltar inte i den övningen liksom Skulason, de springer vid sidan om. Skulason springer igenom hela träningen. Vilken skada det rör sig om vet jag inte ska forska vidare om. Babis går till dem andra och kör på för fullt.

Grupp 1 verkar väldigt taggade med bra tempo, Danne är nog sämst och han är i mitten en hel del. I de övriga är det lite sämre tempo men alla gör sitt för att inte hamna i mitten. Stämningen är fortfarande mycket bra och alla skojar med varandra.

Övningen avslutas och Hasse samlar spelarna. Christer Olsson tar över och spelarna börjar att köra en övning där det gäller att få upp fotarbetet.
Samtidigt förbereder Hasse en spelövning.

Målvakterna kör med Sven och egen uppvärmning. Skott från olika vinklar. Alla målvakterna ser bra ut och tar det mesta.

Spelarna börjar springa runt planen för att snart återigen börja köra övningen med fotarbete med nu är det också en snabb löpning som avslutar den övningen.

Klockan har nu hunnit bli tio i elva. Spelarna dricker och stretchar.

På ena sidan kör nu en övning där syftet är att sätta in bollen till forwards. Det ser bra ut från mitt håll. En del missar men också en del snygga mål. Razak och Henke ser heta ut.

På min sida pågår en annan anfallsövning där det är spel ut på kanten och sen inlägg som det handlar om. I den övningen deltar Danne i målet och Oscar. De andra spelarna som deltar är Nilsson-Unkuri-Miranda-Björck-Landgren-Dahl-Samir-Wahlen-Adama. Dahl byter sedan under övningens gång plats med Andy och Mariga med Landgren.

Bosse N. och Sten-Inge är tillbaka med min bil som de lånat för att hitta internet vilket de inte klara av. Bosse är flera dagar sen med ett aprilskämt och säger att vänster däcket är sönder och att bilen står nere i stan. Inget förvånar mig när det gäller Bosse så jag går på det, men inser snabbt att han snackar skit. Sten-Inge skrattar.

Spelarna avslutar övningarna och dricker igen.

Spel på halva planen tar vid och match tiden är 5 minuter. Tonvikt på bolltempo säger Hasse.
lagen delas in med gula, blå västar medan det tredje laget är röda vilket är naturligt eftersom tröjorna är det.
Det gula laget består av följande spelare: Olsson-Wahlen-Mariga-Kaca-Samir-Babis-Imad.

Blåa av: Nilsson-Unkuri-Dahl-Adama-Gustaf-Olle. Röda: Henke-Razak-Björck-Miranda-Åström-Landgren-Svanbäck. Målvakterna rullar runt på lagen.

Spelet ser bra ut samtidigt som jag snackar med Bertil. Därför har jag ingen koll på hur det går i matcherna. Men det röda laget verkar har det tungt. Inte ens en världsstjärna hjälper.

Björcken ser dock het ut trots att han lag inte går bra. Henke säger några mindre vackra ord efter ännu en förlust. Sverker går under tiden och samlar bollar. Han ser ut att trivas. Skulason slutar nu att springa och vänder hem till hotellet.

Fundera just nu under spelet om Beloufa fryser, han kör i långbyxor. har inte en aning om vad medel temperaturen är i Algeriet men 20 grader kanske är kalt i jämförelse.
En hel del ungdomslag är på plats och de stannar till och kollar på Henke. Så mycket publik har nog aldrig HIf haft på sina träningar. 30-40 tittar som mest på och man undrar vad som är speciellt med Henke.

Klockan har nu hunnit bli fem i tolv. Två matcher kvar, Röda mot Gula först ut. Kaca gör första målet vackert framspelad av Mariga. Gula dominerar, 2-0 kommer rätt enkelt genom Mariga. Han forcera in bollen efter att ha kört över Per Hansson och hela det röda laget. Matchen är över och det gula laget kan konstatera att man vinner det hela. Sista matchen mellan blå laget och det röda vinns av det blåa. Dahl spelar snett inåt bakåt till Andy som spelar vidare till Olle som rullar in bollen enkelt i mål. Röda blir klart sist och Svanbäck ser inte alls glad ut. Hasse är nöjd med spelet och berömmer spelarna.

Träningen avslutas med löpning och stretchning, C. Olsson är det nu som tagit över och de andra tränarna deltar.

Bredvid mig gör Bosse det bästa för att irritera Sverker genom att försöka kasta bollar i bollsäcken men missar hela tiden. Sverker kommer med tipset att lägga ner bollarna men Bosse lyssnar inte.

Bosse lyckas till slut träffa rätt men inte bollsäckarna utan Sverker. Hade det tagit lite bättre hade Sverker gått ner för räknad och troligen inte mått allt för bra. Sten-Inge, jag och Bosse skrattar men Sverker ser inte det roliga i tragedin.


Spelarna har nu stretchat klart och avslutar med att springa runt planen.

Bosse lämnar han tycker ingen uppskattar honom och han känner sig mobbad.

Sten-Inge hjälper Sverker med bollarna och inser sen att han måste springa i att Bosse. Sten-Inge lämnar.

Det gör också de flesta spelarna. Några stannar kvar och stretchar ytterligare. Jag gör några fantv intervjuer. Som ni troligen inte får se eftersom Internet är en brist vara i Italien.

Nu är bara björcken och Gustaf kvar. Jag packar ihop och går i fatt dem. Vi snackar skit om allt möjligt. Det tänker jag inte ta upp här. Sitter på bussen nu och är liksom de övriga på väg till Milano. En timmes fritt sen är det ut till San Siro som gäller. Hoppas under den timmen hitta Internet så jag kan lägga ut detta. Imorgon ska jag försöka fixa lite bilder också.

Sebastian Jonsson2007-04-04 09:46:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"