Traningsrapport Onsdag

Har kommer senaste nytt fran traningen.

Träningsrapport Onsdag

Klockan är strax efter tre då jag åter igen befinner mig vid träningsplanen. Några spelare är redan på plats, Skulason, Hansson, Olsson, Berglund, och Åström kör gris. Åström och Olsson turas om att vara sämst men stämningen är god.
Danne är på plats men han springer runt med en boll och verkar mest ta det lugnt.

Vid ena målet finns Unkuri, Miranda och Imad som skjuter på mål.

Jag sätter mig vid planen och verkar vara väldigt populär hos de lokala flugorna. Den glädjen delas inte med HIF E-zine utsände.

Tittar på klockan den är 15.06, Mini, Kaca och M.Nilsson äntrar planen.

Sverker är också plats och fixar med vatten, han gör det bra och allt är i sin ordning. Spelare efter spelare ansluter till planen. Dahl har problem inga strumpor och skriker på Sverker, Sverker erbjuder sig att ge sina strumpor men det är lugnt Dahl har lånat strumpor av någon annan.

Sverker kommer fram och hälsar, vi diskutera matchen igår. Vi var rätt så överrens om att Milan kändes bäst med att tyskarna är luriga och kan det där med CL.

15.14 Stuart är tillbaka från Sverige resan igår han äntrar planen. Strax efter kommer även Hasse, Peter och Sven.

Adama, Olle, McDonald och Razak kör en egen ring. Där går det ut på att spela alla bollarna till Adama och får han att missa. De lyckas rätt bra och Adama skäller på de andra på ett språk jag inte behärskar. Roligt är det ändå…

Fem minuter innan träningen startar och klubbens bästa spelare genom tiderna? Äntrar planen givetvis är det Henrik Larsson. Han ser koncentrerad ut liksom alltid lika hård.

15.28 jag agerar bollkalle.

Träningen börjar, alla spelarna deltar förutom Oscar som hoppar på kryckor. Han tränar i gymmet på egen hand. Spelarna börjar löpa fram och tillbaka från långsida till långsida. En del gör lite gymnastik övningar för att komma igång.

Tittar mig omkring och inser att jag är nog den ända personen som kommer följa denna träning.

Hasse och Stuart förbereder två olika övningar.

När spelarna stretchat delas de in i tre grupper och ställer upp sig vid tre fyrkanter. Några står ute vid konorna och kasta in bollar till spelare som springer runt och möter bollarna. Spelarna varierar mellan huvud, knä, bröst, lår och fötterna.

Gerhardsson är med i övningen med blandat resultat. Kanske tappat en del sen den aktiva karriären?

Målvakterna kör på egenhand med Sven.

Det märks att Stuart är tillbaka, han skriker mycket mer än Hasse och Peter. Lite högre tempo och man märker vem som leder träningen. Go! Go!

Juniorerna känns lite sämre i denna övning. Men de är inte dåliga rutinen verkar spela roll även här.

Övningen avslutas Stuart driver med Unkuri hur dålig han är i den förra övningen och att Gerhardsson var till och med bättre. Unkuri skrattar mest åt det.

Spelarna delas upp och försvararna går till Stuart. De andra går över till Hasse där det är anfallsövningar som gäller. Pass- pass tillbaka och sedan skott. Skott sprids överallt under hela övningen.
Stuart kör en övning där tre anfallare anfaller mot två backar. De är fyra backar totalt och de är Beloufa, Björck, Miranda och Wahlen. De andra som deltar är Kaca, Skulason, Unkuri, Adama och M.Nilsson. Varför mittfältarna Skulason och Kaca är med vet jag inte om det bara är för att behövdes eller om det är tänkta som backar. Danne finns i målet.

Efter en stund får Danne på fel ställe. Han kliver av och Hansson tar över. Efter en stund är Danne tillbaka men då på andra sidan hos Hasse. Skönt att alla delarna sitter kvar.

Stuart avbryter mycket och instruera hur spelarna ska agera i olika situationer.

16.02 är klockan och jag längtar till hotellet eller ännu bättre Sverige. Det blåser kallt. Ingen sol för stunden och regnet hänger i luften.

Övningarna flyter på bra, finns inte mycket att klaga på eller säga om det.

16.15 övningarna avbryts och spelarna går och dricker. Solen tittar fram en kort stund. För lika snabbt som den kom försvinner den och de börjar regna. Men det varar inte länge.

Spelarna delas nu in i två lag. Röda laget består av följande spelare: Miranda-Beloufa, Björck, Wahlstedt-Olle-Mariga-Jakobsson-Svanbäck-Razak-Henke. Målvakterna rullar runt.
I det gula laget finns följande spelare: Adama-Åström-Nilsson-Unkuri-Kaca-Dahl-Landgren-Babis-Olsson-Gustaf. Imad och Skulason deltar inte och drar tillbaka till hotellet för att styrketräna.

Baxter börjar direkt med att stoppa spelet för att instruera. Gula laget inleder bäst men skapar inget. Tempot är mycket högt och de märks att de verkligen är nära. En hel del små smällar delas ut här och där.

16.24 har klockan hunnit bli. Stuart instruerar spelarna, röda vaknar till direkt och tar tag i spelet. Röda dominerar mer och mer och det är bara en tidsfråga innan de gör mål.

Stuart fortsätter att stoppa spelet ofta för att ge direktiv och styra spelarna.

Klubbens ordförande har kommit till planen och han frågar hur det går för mig. Jag säger som det är och säger att jag saknar Internet för att göra ett bra arbete. Krister Azelius kommer strax därefter och även Bosse syns lite längre bort.
16.36 Stuart avbryter och ger direktiv.

16.37 Stuart avbryter och ger direktiv.

16.39 Stuart avbryter och ger direktiv. Ja som ni kanske förstå avbryter han väldigt mycket och rättar till saker hela tiden. Spelarna verkar lyssna hela tiden och det känns verkligen bra med en sådan tränare.

Gustaf skadar sig. Ser inte vad som händer. Olsson hämtar sjukväskan åt Berg som är ute på planen med Gustaf. Berg och Henke hjälper Gustaf av planen. De ser ut att vara knäet ser inte bra ut. Gustaf lägger sig vid sidan av planen med benet högt upp.

Bosse hämtar en boll som flugit över de 5-6 meter höga staketet. Han lyckas inte alls. Sven gör det bästa för att jävlas och skickar över en boll till. Bosse är verkligen ingen bra fotbollsspelare.

Spelet pågår för fullt och det stoppas gång efter gång av Stuart. Inget av lagen är nära att göra mål.

Klockan är tio i fem och Gustaf lämnar planen. Han altar på benet och de ser inte bra ut. Spelet avslutas och spelarna dricker.

Träningen är snart slut men det är fem minuter kvar. Stuart säger till alla att de får göra precis vad de vill av dem 5 minuterna. Danne går runt, Henke vilar och tar av sig skorna, Berglund kör långbollar med Sven, Beloufa stretchar och de andra gör lite av varje.

Bosse har hittat en tennis boll som han kastar på Sten-Inge. Han tycker inte det är lika kul som Bosse och kastar tillbaka. Sverker får bollen på sig av Bosse. Bosse har nu alla emot sig och alla vill träffa honom.

Foten har somnat.

Henke frågar vart Christer är och Bosse säger vilken Christer? Henke säger att han nu är trött på Bosse och att han nu fått nog, han brottar utan problem ner Bosse. Sten-Inge häller vatten på Bosse. Bosse kommer loss och springer efter Sten-Inge och ger igen. Alla skrattar över det.

Sedan följer flera minuters strid med att hälla vatten på varandra. Alla spelarna har nästan gått tillbaka till hotellet. Vi som är kvar skrattar åt Bosse. Bosse får en lysande idé att låsa in oss genom att låsa grinden. Problemet är att det inte finns någon nyckel. Så jag, Azelius, Gerhardsson, Berglund och Olsson kan inte komma ut. Att klättra över ett staket på 5-6 minuter finns inte. Alla skrattar en stund innan man ser allvaret i det. Bosse springer till hotellet efter nyckel. Efter en stund hittar vi en öppning vid en av grindarna och vi klättar över de 2,5 meterna och kommer ut. Just då kommer nyckelkillen till ingen nytta.

Jag tar bilen till hotellet och klockan är nu tjugo i sex.





Sebastian Jonsson2007-04-04 20:26:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"