Spelarbetyg

Med HIF:s totalhaveri i andra halvlek blir premiärbetyget underkänt.

Daniel Andersson: 2
Andersson gick inte riktigt att känna igen. Danne, precis som resten av laget, agerade virrigt vid Halmstads fasta situationer. HBK:s ledningsmål såg inte helt otagbart ut. Ett par vassa reflexräddningar räddar godkänt betyg.

Erik Wahlstedt: 1
Började matchen bra, men blev sämre och sämre ju längre matchen led. Wahlstedt var stor syndare vid avgörande 2-1-målet när han inte alls hängde med i Tahirovics helomvändning.

Fredrik Björck: 2
Stabil utan att glänsa. Kanske var han hämmad av den smäll han fick i sidan tidigt i matchen.

Samir Beloufa: 3
Algeriern Beloufa var bäst i dagens HIF-backlinje. Agerade lugnt och stabilt matchen igenom. Kanske kommer avsaknaden av Granqvist vara minimal när Beloufa känner sig mer hemtam med sina nya lagkompisar?

Franco Miranda: 2
Miranda har fått mycket kritik för sina insatser. Rättmässig kritik. Fast idag var han definitivt godkänd. Kände han sig tryggare med Babis Stefanidis framför än han gjort med Fredrik Svanbäck? Räddade en boll på mållinjen när Daniel Andersson och resten av laget irrat bort sig på en av Halmstads fasta situationer.

Olivier Karekezi: 1
Karekezi gjorde majoriteten av sina mål förra året när hans utgångsposition var mittfältet. Ändå kändes han HELT vilsen på sin högerposition i dagens match. Föll helt ur matchbilden och visade absolut ingen ambition på att ta sig in igen.

Andreas Jakobsson: 3
Gjorde en övertygande prestation i första halvlek och visade att höstens mittfältsspel inte var någon tillfälligthet. Än kan den gamle. Försvann efter Halmstads kvitteringsmål.

McDonald Mariga: 3
Gjorde precis som sin mittfältskollega Jakobsson en övertygande första halvlek men försvann i andra. Något som tyvärr varit fallet under hela försäsongen. Ska HIF kunna inkassera dom riktigt stora pengarna på Mariga vill det till att kenyanen börjar spela boll i 90 minuter.

Babis Stefanidis: 2
Med tanke på förutsättningarna att Stefanidis spelade skadad eftersom Fredrik Svanbäck varit febersjuk i helgen kommer han undan med hedern i behåll. Visade under första halvlek upp bra kvaliteter i det offensiva spelet. Byttes ut i andra halvlek då ljumskarna började ömma.

Razak Omotoyossi: 2
Hans lår ser ut som om man surrat fast ett kylskåp på vardera ben. Uppträder stundtals klumpigt och det syns att han inte är fulltränad. Gjorde dock vad en anfallare ska göra - nämligen mål. Hans 1-0 mål fanns det absolut inget att klaga på. Distinkt. Däremot hans samarbete med Henrik Larsson. Det var näst intill obefintligt.

Henrik Larsson: 3
I första halvlek var Larsson dominant i HIF:s anfallsspel. Borde dock har svarat för ett mål när han istället drog bollen i burgaveln. Den sista fjärdedelen gick han tyvärr inte att känna igen.