Spelarbetyg HIF

3-1-seger mot Gefle utan att glänsa. Men tre poäng är allt som kommer att stå i historieböckerna.

Daniel Andersson: 2
Sattes aldrig under någon riktig press från Gefle. Hade en hopplös situation på Gefles kvitteringsmål. Med ett så slapphänt försvar hjälper det inte att HIF har en av seriens bästa målvakter.

Erik Wahlstedt: 1
En av förra årets bästa HIFare har börjat den allsvenska säsongen tungt och går inte alls att känna igen. Underkänt mot Halmstad och underkänd även mot Gefle. HIFs ytterbacksspel hackar betänkligt för tillfället.

Fredrik Björck: 2
Var nära att nicka in sitt första allavsneksa mål för HIF efter en genialisk frispark från Henrik Larsson. En ribba låg dock ivägen. Nu gjorde det inte så mycket eftersom en Gefle-vad hjälpte till och föste bollen i mål på returen. Defensivt ojämn precis som övriga backlinjen.

Samir Beloufa: 3
Än en gång var Samir Beloufa bästa HIFare i försvaret. I första halvlek var han dessutom en av de bättre på plan. Offensivt visar han redan att han blir en stor tillgång för HIF. Försöker hela tiden hitta en kreativ lösning istället för att bara tjonga iväg bollen. Defensivt finns där fortfarande en hel del att jobba med.

Franco Miranda: 1
Shaky, shaky, shaky. Vänsterbacksproblemet finns kvar och frodas. Utbytt.

Olivier Karekezi: 2
Gjorde en betydligt bättre insats än senast. Var mer delaktig i spelet och är ständigt gift när han kommer rättvänd.

Andreas Jakobsson: 3
Nyttig och bäst på dagens HIF-mittfält. Fick äran att göra det förlösande 1-0-målet på en fast situation (kors i taket). Missade första skottet, men det blev andra gången gillt när han sekunden senare fick ytterligare en chans.

McDonald Mariga: 2
Stod inte alls att känna igen. Öppnade piggt men föllt alltmer ur matchbilden ju längre matchen led. Direkt dålig i andra halvlek. Stör alla proffsrykten?

Babis Stefanidis: 2
Fick starta på vänsterkanten för andra matchen i rad och gjorde det än en gång förtjänstfullt. Kryddade sin prestation med vassa hörnar. Avslutade matchen på högerkanten.

Razak Omotoyossi: 2
Blev sånär målskytt för andra matchen i rad. Hade ett mål inne som blev bortdömt för offside. Höll även på att trycka in returen på Fredrik Björcks ribbnick. En Gefleback hann dock före. Jobbade och slet matchen igenom.

Henrik Larsson: 3
En stolpträff och årets första allsvenska mål i slutminuten. Krydda med smarta lösningar på det mesta och en finurlig frispark vid HIFs ledningsmål nummer två och du har ett hederligt Henke-dagsverke.

Fredrik Svanbäck (inhoppare): 2
Har fått finna sig i att agera inhoppare i dom två begynnande omgångar. Efter sjukdom och omtumlande vår där han Svanbäck blivit pappa har han inte riktigt hittat rätt på plan ännu.

Andreas Landgren (inhoppare): 2 
Fick agera nödlösning på vänsterbackspositionen när Franco Miranda gjort sitt. Det som förlorades offensivt i bytet togs igen med en bättre defensiv. 

Betygsskala
1: Underkänt
2: Godkänt
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass

Redaktionen2007-04-17 09:29:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"