"Vi behöver sätta krav på oss själva"

Det var en påtagligt dämpad, plågad och faktiskt uppriktigt ledsen Stuart Baxter som i sakta mak kom in från solen till presskonferensen vid Klocktornet på det något solkiga innandömet i Stockholms Stadion. Han vände blicken direkt nedåt, pillade med sina papper och vattenflaska och såg väldigt fundersam ut minuterna innan även djurgårdstränaren Siggi Jónson kom upp på podiet.

Baxter konstaterade direkt att det var en rättvis seger för Djurgården och att målen kom i precis fel läge för HIF. Han nämnde att han försökt vända matchen via taktiska omdispositioner men att dessa inte föll väl ut. På frågan vad han tyckte om Andreas Landgrens insats så ansåg han att han klarat sig OK, i varje fall fram till Djurgårdens andra mål i början av andra halvlek. Ett diplomatiskt svar med andra ord. Anledningen till att han bytte in Adama Tamboura i matchens 68:e minut menade han var på grund av att få till ett mer offensivt spel istället för Andreas något mer defensiva utgångsposition. 

- Jag är imponerad över vår öppning i matchen, sedan klickar det mentala. Vi behöver sätta krav på oss själva men det gör vi inte på rätt sätt, resonerade Baxter.

Olivier Karakezi satt på läktaren men var med ombytt och kom ut från omklädningsrummet talandes i mobiltelefon tillsammans med de andra spelarna. Baxter medgav att det var ett oerhört svårt val att ställa över Karakezi. Det stora prolemet menade han var att, eftersom Franco Miranda var skadad, behövdes någon som kunde täcka upp på vänsterkanten beroende på Andreas Landgrens insats. Nu valde han att istället välja bort de rent offensiva alternativen (Karakezi). 

- Självklart är allt pusslande inte bra och det skapar problem för mig men det är inget jag kan påverka, svarade Baxter då EU-kvoten kom på tal.

I matchens 74:e minut saknades just ett offensivt alterantiv när det som bäst behövdes. Andreas Dahl byttes in istället för Razak Omotoyossi. 

- Det var inte alls Dahl som jag bytte mot Razak på det sättet. När Dahl gick in så flyttade McDonald Mariga upp i anfallet. Jag tycker att Razak hade svårt att få tag på bollarna, dessutom gick han in fel i många situationer. Jag var rädd att han skulle få rött kort så det var lika bra att ta av honom, avslutade Baxter.

Christoffer Spegel2007-04-22 16:01:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"