Månadens spelare: april

Månadens spelare: april

Allsvenskan har dragit igång på allvar och första månaden är avklarad. HIF:s spel i de första tre matcherna har lämnat mycket att önska och det är flera spelare som måste höja sig. Den spelare som redaktionen valt att utse till månadens spelare i april är Andreas Jakobsson.

Jakobsson har precis som det övriga laget en strålande höst bakom sig. Då resten av laget inte alls presterat som i höstas har Jakobsson bibehållit formen. Han har varit HIF:s genomgående bästa spelare i april och har av redaktionen fått ett snittbetyg på 3,0. Det är bara Samir Beloufa som har lyckats med att få samma snitt. Däremot har Jakobsson både axlat sitt ansvar som kapten samt börjat producera mål. Därför anser vi att Andreas Jakobsson är en självklar vinnare.

- Visst är det skoj att det gått bra för mig men det viktigaste är lagets prestation och där har vi mycket att arbeta på, sade Jakobsson angående utmärkelsen.

När nu allsvenskan går in i maj och solen börjar dyka upp på de allsvenska arenorna, så har HIF ett hårt spelschema. IFK Göteborg borta, AIK borta och derby mot Malmö på Olympia väntar inom kort. Dessutom så möter HIF närmst de regerande Svenska Mästarna Elfsborg hemma den 1:a maj.

- Det blir alltid roliga matcher mot Elfsborg eftersom det är två lag som vill spela fotboll. Kan vi bara prestera som vi gjorde i första halvlek i Supercupen så har vi stor chans att vinna, sade Jakobsson angående toppmatchen. 

Nu återstår det att se om Jakobsson kan bibehålla formen samt om fler kan höja sig i maj. Det gäller att inställningen är på topp för att bli maj månads bästa spelare.

Se FANTV-intervju med Jakobsson här.



Ted Egger2007-04-30 12:38:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"