HIF - IFE 0-1

De regerande Svenska mästarna besökte Olympia och med 3 stycken oavgjorda i baget så behövde laget en seger. HIF har också inlett säsongen osäkert och en skadedrabbad uppställning fick se sig besegrade med 1-0 efter ett tidigt mål av Augustsson.

HIF:s har haft stora skadeproblem i veckan och laget ställde upp med endast en renodlad anfallare. Högermittfältaren Babis Stefanidis fick vikariera i Henrik Larssons frånvaro. Matchen inleddes med att Elfsborg skakade fram en frispark nära straffområdet. Stefan Ishizaki slog en bra frispark som en omarkerad Andreas Augustsson fick nicka in bakom en mycket besviken Daniel Andersson.

Efter målet så såg HIF enormt skärrade ut och de lät Elfsborg göra lite som de ville. Hemmalaget lugnade dock ner sig och försökte hitta rätt i sina positioner. I övrgt så var första halvlek väldigt tempofattigt och även om HIF hade ett bra försvarspel så skapade laget inget framåt. En positiv överraskning var att Marcus Nilsson, 19 årig debutant, gjorde en mycket bra första halvlek.

- Det är det här man lever för, sade Nilsson om sin debuthalvlek i allsvenskan.

I andra halvlek var det fortsatt dåligt anfallsspel av Helsingborg och i den 60:e matchminuten så ersatte Imad Kahlili Andreas Dahl. Då fick äntligen HIF lite tryck mot Elfsborg och Babis Stefanidis var nära att kvittera kort därefter. I samband med detta så började bortalaget att backa hem och det gav fler möjligheter.

Både McDonald Mariga och Razak Omotoyossi hade chanser att kvittera. Mot slutet verkade spelarna mattas av och inställningen kan ifrågasättas hos hemmalaget. För tillfället verkar ingen bry som att ens försöka, spelarna verkar ha bestämt sig för att inte ge allt och det krävs en enorm höjning i nästa match. Frågan är om inte Olivier Karekezi är hästlängder bättre än Razak om inte så måste Rwandiern vara helt ur form. I nästa match borde han kanske få chansen istället för Razak.