Inför AIK-HIF - Ingen Larsson. Eller?
Björck återvänder till Råsunda. Dags för ett nytt långt inkast?

Inför AIK-HIF - Ingen Larsson. Eller?

Allsvenskan 2007 har inte börjat speciellt bra för HIF. Spelet har stundtals varit lovande men svackorna har varit alldeles för djupa och alldeles för många. Det har endast blivit tre poäng på de inledande fyra omgångarna och det kan givetvis inte betraktas som godkänt. Näst på tur är AIK på Råsunda. En match mellan millennieskiftets giganter i svensk fotboll.

En bortamatch mot AIK ses normalt som en av årets tuffaste uppgifter. Årgång 2007 är inget undantag. AIK har inför säsongen förstärkt sitt redan starka lag och med Baxters lärling på bänken kommer man antagligen att finnas med i toppen av årets allsvenska. Förra året knep solnalaget stora silver som nykomlingar och det är givetvis en stor bedrift. Andra året brukar vara tuffare och spelmässigt har det inte sett så bra ut under de inledande fyra omgångarna. Två segrar och två förluster är facit men det ska påpekas att spelprogrammet har varit ruggigt tufft för AIK. Man har mött Kalmar, Göteborg, Hammarby och Malmö i nämnd ordning och nu väntar alltså HIF. Khari Stephenson, Gabriel Özkan och Kristian Haynes är långtidsskadade och saknas mot HIF. Dessutom finns inte heller Kenny Pavey, Bernt Hulsker och Alexander Gerndt med i truppen.

HIF kommer till start i morgondagens match med stukat självförtroende. Spelmässigt har det sett okey ut i vissa perioder, men svackorna har varit för många. Tre poäng på fyra matcher är givetvis svagt men någon panik är det inte frågan om i och med att inget lag har ryckt i tabellen. Det saknas faktiskt endast fyra poäng för serieledning.

Senast mot Elfsborg var truppen ordentligt skadedrabbad och även om det ser något bättre ut nu så kommer Henrik Larssons rörliga anfallsspel att saknas. Larsson har dock inte gett upp helt gällande morgondagen match. Han finns inte med när truppen åker upp till Stockholm ikväll men om allt känns bra är det möjligt att han ansluter imorgon. Detsamma gäller finländaren Fredrik Svanbäck, som också är småskadad. 

Samir Beloufa är tillbaka i truppen och kommer att starta bredvid Björck i mittförsvaret. Marcus Nilsson blir därmed förpassad till bänken. Dagens afrikanska förlorare heter Adama Tamboura som hamnar utanför truppen trots sin goda insats mot Elfsborg. Olivier Karekezi går in i laget igen efter ett par matchers frånvaro och startar bredvid Omotoyossi på topp. Oskar Rönningberg och Fredrik Olsson är tillbaka i full träning men är inte redo för allsvensk fotboll.

Det snackas ofta om HIF: s svårigheter att spela i Stockholm men faktum är att HIF inte har förlorat borta mot AIK sedan augusti 2000. För övrigt en match där ”Liatorparen” och Micke Hansson var HIF: s målskyttar. Ett tag sedan alltså…

HIF: s trupp (preliminär startelva):
Andersson
Wahlstedt – Beloufa – Björck – Miranda
Stefanidis – Jakobsson – Mariga – Dahl
Omotoyossi – Karekezi

Avbytare:
Berglund – Nilsson –Unkuri – Fribrock – Skulason – Khalili
(Eventuellt flygs Svanbäck och Larsson upp matchdagen)

AIK: s trupp (preliminär startelva):
Örlund 
Tamandi – Sandberg – Carlsson – Karlsson 
Jonsson– Johnson – Tjernström – Rubarth
Figueiredo – Burgic 

Avbytare:
Westberg – Bengtsson – Arnefjord – Rönning  – Mendes – Åhman-Persson 


Matchen sänds i TV4:s Tipslördag och börjar klockan 16.00 i morgon.

Mattias Lindberg 2007-05-04 17:48:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"