Valde bort Malmö FF *Uppdaterad med FANTV-intervju*

Den 19-åriga isläningen Rurik Gislason är i Helsingborg för att provspela.



Han är född 1988 och kommer från Island. Han tillhör just nu Charlton Athletic som just nu slåss för nytt kontrakt i Premier League.

Han kommer ursprungligen från HK Kópavogs där han spelat i två perioder. För några år sedan valde han att flytta från Island till belgiska Anderlecht men trivdes inte och valde att flytta hem till Island och HK.

2005 visade flera klubbar på nytt intresse för honom och han tackade bland annat nej till Malmö FF som ville ha över honom på provspel enligt Bosse Nilsson. Charlton vann kampen och han valde att flytta till England.

Enligt Bosse ska Rurik ha funnits med i den trupp som togs ut Manchester United i deras senaste möte med Charlton.

Anledningen att Rurik vill lämna Charlton är jakten efter a-lags fotboll och anbud saknas inte enligt honom själv och Bosse Nilsson.

- Flera klubbar i England, Norge och en del andra länder är intresserade berättar Bosse.

- Han stannar tills på onsdag och jag tycker det är en intressant spelare. Såg han första gången när han var 15 år, han är en allround spelare med intressant egenskaper.

Under dagens träning deltog han inte speciellt mycket i övningarna utan stod mest och pratade med Skulason. Han kickade lite med en boll och såg ut att vänta på kvällens match.

- Jag såg matchen mot AIK och det såg bra ut. Arenan ser bra ut och staden verkar trevlig säger han till FANTV.

Se en FANTV-intervju med Rurik här.



Sebastian Jonsson2007-05-07 19:17:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"