Krönika: Babis Stefanidis...

Helt ärligt. Babis Stefanidis är (för det mesta) en av HIF:s bättre spelare och är den där extra kryddan med sitt stundtals fina spel. Han känns mer som en lirare, Mattias Lindström som en grovjobbare. För egen del känns hela situationen olustig.

Vad media skriver ska man ta med en STOR nypa salt. Men när vet man att något är falskt och när något är sant? Man sitter här och hoppas innerligt på att allt som stått om att Babis riskerar lämna HIF är ett sätt att störa uppladdningen inför derbyt. För i mina ögon är det konstigt om man inte förlänger med en lirare av Babis kaliber som är en skicklig passningsspelare och som göra sina mål. Att ersättaren skulle heta Mattias Lindström känns ännu konstigare. Lindström har sett sina bästa dagar och verkar ha stannat upp i Ålborg. Det känns som att 2007 inte är bara året då HIF blåser ut 100 ljus på den väldiga tårtan, det är även risk för "Föredettingarnas återkomst". Christoffer Andersson, Mattias Lindström och Rade Prica har alla förknippats med HIF. Den sistnämnde vill jag dock inte sätta under kolumnen "föredettingar". Rade har på senare tid öst in mål i den danska ligan. Detta säger inte att han kommer att göra det i Sverige för det då man i Ålborg förmodligen har bra framspelare. Vi vet ju alla att Rade inte är Káka som gör sitt försvar och som pricken över i:et gör bort målvakten. Det är där bland annat Babis Stefanidis kommer in i bilden.

Babis har gjort sig förtjänt av en fortsättning

Jag skriver gärna under på att HIF genom åren, liksom alla lag, stått för en del urusla värvningar. Babis Stefanidis tillhör dock de mer framgångsrika HIF-nyförvärven. Han spelar för det mesta bra, dribblar, passar bra, gör mål och är en spelare man gärna vill ha i sitt lag. Babis har gjort många bra matcher för HIF, men en av de bästa var i senaste hemmamatchen mot Elfsborg (som man till slut förlorade) när han agerade släpande anfallare, lite som Johan Elmander i landslaget. HIF:s högerkant brukar vara väldigt stark med Erik Wahlstedt (som inte visat sin klass helt ännu) och Babis som tillsammans sätter myror i motståndarförsvarets huvuden. Jag hoppas att HIF verkligen lägger fram ett kontraktsförslag inom kort. Att köpa in Mattias Lindström känns som att ta ett steg i fel riktning. Mattias är förvisso också en bra spelare, men hans inlägg som liknade rensningar och som sällan blev bra sitter fastsvetsade på näthinnan. HIF kan kanske vara på gång att hitta kontinuiteten och tryggheten i sitt spel och bör då inte röra runt med spelarna, speciellt inte då många av spelarna som sitter på utgående kontrakt bör vara intressanta att ha kvar i laget. Det är inte bara Babis Stefanidis som inte vet hur det ser ut nästa år. Man har redan förlängt med Olivier Karekezi och det finns ytterligare några spelare som HIF bör behålla. Jag tänker närmast på Fredrik Björck, Andreas Jakobsson (om han vill fortsätta), Henrik Larsson är alla viktiga kuggar i HIF-maskinen.

Bara Prica känns riktigt intressant

Jag kan bara stå för min egen åsikt. Åsikten? Att Rade "missade-öppet-mål-mot-Sundsvall" Prica är det enda tänkbara tillskottet som höjer kroppstemperaturen. Med tanke på hans senaste veckor i Danmark lär HIF få ta en kölapp för att visa sitt intresse för Ljungbysonen. En negativ detalj i operationen "hämta-hem-Prica" är att det utan tvekan finns betydligt bättre lag som vill ha Rades signatur på ett kontrakt. Och det är inte lag som bara är bättre sportsligt, även ekonomiskt vilket gör läget mycket bättre för HIF. Men HIF har en annan detalj som ingen annan klubb har. Rades hjärta. Det rödblå hjärtat i Rades kropp gör att han mycket väl kan blunda för hur många sedelbuntar som hostas upp och vad laget som erbjuder dessa buntar heter. Prica är HIF, HIF är Prica. Tänkte dra en parallell med Henke men kom på att han inte flyttade hem för sitt hjärta för HIF då hans hjärta förmodligen mest består av grönsvarta ränder, utan av familjeskäl. Som bekant fanns det betydligt hetare alternativ för Mr Högaborg än HIF...

För att komma till något helt annat så är det ju som inte undgått någon derby mot MFF på tisdag. Senast hade vi en Luton Shelton som fick Hjulben att framstå som slö. Nu har vi en spelare som får Hulk Hogan att se ut som en muskellös man. Razak Omotoyossis vilja är lika stark som de två lår han har vilket tydligt syntes när han gjorde segermålet mot AIK. Det blir jobbigt för försvaren i Allsvenskan om man låter honom komma rättvänd och bakom backlinjen. Ingen spelare som jag kan komma att tänka på har någon större chans att rubba honom när det gäller fysiken... Han verkar som en spelare som tar framgången mot AIK med RO. Hans initialer (RO) ljuger definitivt inte... Razak hjälte på tisdag ? Eller får han stå åt sidan om OK (Olivier Karekezi) återhämtar sig ? Den som lever får se... Jag och 17 000 till får se det på plats...

Örjan Briand2007-05-11 16:37:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"