– Svider alltid lite extra
Babis Stefanidis och resten av de röda fick bita i gräset.

– Svider alltid lite extra

Derbyförlust trots en stark andra halvlek. Babis Stefanidis var en av HIF:arna som hade möjlighet att överlista storspelande Jonas Sandqvist i MFF-målet.

 – Det var riktigt tungt att torska idag. Att förlora en derbymatch svider alltid lite extra, men vad ska man göra? Det är bara att gå vidare, säger Babis Stefanidis.
Babis stora möjlighet dök upp sex minuter in i andra halvlek. Frispelad av McDonald Mariga hamnade han helt fri med Sandqvist som där och då inledde sin period som levande mur.
– Dom räddningarna han gör är ju… Fan… Det är bara att gratulera. Han var riktigt bra idag, säger Babis och fortsätter:
– Tanken var att hålla bollen lågt ner i kanten men han läste det så det var kanske dumt. Jag skulle kanske skjutit rakt på mellan benen istället men sånt är lätt att säga efteråt.
Chansen var inledningen på ett massivt HIF-tryck mot Malmömålet. Vid förra årets derbymöte på Olympia lyckades HIF vända underläge 0-1 till seger. Igår blev man straffade för att man bara mäktade med att spela fotboll under avslutande fyrtiofem.
– Vi står stilla och sover under första halvlek, men i andra kommer vi igång. Vi kunde gjort några mål i andra men nu blev det som det blev. Det krävs två bra halvlekar.
Vad är skillnaden nu jämfört med det spel ni presterade i höstas?
– Vi är lite nervösa i början och vågar inte göra dom svåra passningarna utan försöker bara hitta lätta alternativ. Det låser sig i huvudet. I höstas satt alla chanserna. Det gör dom inte i år.
HIF:s spel i andra halvlek ger dock Babis hopp för framtiden.
– Klarar vi av att spela en hel match som vi spelade i andra halvlek kommer det att bli bra.

Redaktionen2007-05-16 14:18:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"