Inför Brommapojkarna mot HIF - Omotoyossi i frysboxen
Razak utanför truppen

Inför Brommapojkarna mot HIF - Omotoyossi i frysboxen

Imorgon möter HIF Brommapojkarna på Stockholms Stadion. Förra matchen på Stadion, den mot Djurgården, blev ju en mindre rolig historia.

HIF brukar av tradition ha svårt i Stockholm, och i synnerhet på Stadion. Dock vann man senast mot AIK (på Råsunda) så en förhoppning finns om att den tråkiga bortatrenden i Stockholm kan vändas. Brommapojkarna har inte möjlighet att spela på sin ordinarie hemmaarena, Grimsta IP. Den skulle under säsongen byggas om så att publikkapaciteten fördubblas från 4 000 till 8 000. Under senvintern saknades fortfarande en mängd bygglov för den planerade ombyggnationen som nu gjort att Grimsta IP i vart fall inte är klar före den 1 juli. Frågan är hur stor nackdel detta är för Brommapojkarna som startade allsvenskan bra, men nu inte vunnit sedan premiären, och därför är placerat på en trettondeplats.

Brommapojkarna besegrade i sin senaste match Halmstad med 3-1 på Örjans Vall i Svenska Cupen. Det var en stark insats, särskilt om man tänker på hur svårt just HIF haft i Halmstad de senaste åren. Den förre AIK:aren Arash Talebinejad gjorde två mål. Talebinejad kom till AIK som hyllad skyttekung i Västra Frölunda och spåddes en lysande framtid. Men karriären har gått lite i stå. Nu hoppas han på en nytändning i BP:s anfall tillsammans med Olof Guterstam som var med på landslagets Sydamerikaturné i vintras. Således har Brommapojkarna ett giftigt anfallspar kombinerat med den rutinerade före detta AIK-mittfältaren Thomas Lagerlöf och framtidslöftet, den unga mittfältaren Albin Ekdal som dock fått dåligt med speltid på sistone.

HIF åker upp till Stockholm med en alltmer frisk trupp. I senaste matchen, den mot Utsiktens BK i Göteborg, kunde HIF lufta en del spelare som varit skadade på sistone. Särskilt glädjande var att både Fredrik Olsson och Oskar Rönningberg kunde spela från start. Rönningberg bytte dock med Marcus Nilsson efter paus men finns troligtvis med i truppen som åker till Stockholm. Konkurrensen hårdnar alltså både i backlinjen och på anfallssidan. Bara Gustaf Andersson är nu på skadelistan. Trots den svidande förlusten mot Malmö senast känns det som att HIF långa stunder under matcherna har hittat en matchrytm och ett spel man trivs med. Men för att bärga tre poäng krävs att den inställningen bibehålls hela matcher igenom och inte delar av dem.

Efter Adama Tambouras senaste insats blir det svårt att peta honom från vänsterbackspositionen. Detta innebär också ett ständigt val mellan Karekezi och Omotoyossi i anfallet. Denna gång har Stuart Baxter valt låta Omotoyossi stanna hemma. Gör Karekezi en bra insats imorgon talar mycket för att Omotoyossi har hamnat i en mycket svår position i klubben framöver. Vem av ”icke-EU spelarna” som definitivt hamnar i frysboxen lär utkristallisera sig inom de närmsta matcherna, tidigare låg Tamboura och Karekezi sämre till, nu är det alltså istället fördel Tamboura. HIF har nu en bra konkurrenssituation även på bänken. Frånsett Omotoyossi står exempelvis de unga spelarna Marcus Nilsson, Mathias Unkuri och Patrik Åström helt utanför truppen liksom argentinaren Franco Miranda som troligtvis gjort sitt sista framträdande i HIF.

______________

HIF: s trupp (preliminär startelva)
Andersson
Wahlstedt – Beloufa – Björck – Tamboura
Stefanidis – Jakobsson – Mariga – Svanbäck
Karekezi – Larsson

Avbytare
Berglund (mv) – Rönningberg –Landgren – Dahl – Skulason – Khalili  
(en spelare väljs bort och åker inte med till Stockholm)


BP: s preliminära startelva

Björklund
Persson - Malmström - Asp - Henriksson
Ekström – Lagerlöf - Hagernäs - Lycén
Guterstam - Talebinejad





Christoffer Spegel2007-05-21 14:22:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"