BP - HIF 1-1  - fram med trollstaven!
Ännu en missräkning för Larsson & co.

BP - HIF 1-1 - fram med trollstaven!

Oavgjort 1-1 borta mot nykomlingen Brommapojkarna och HIF tappar mark i tabellen. Ett rättvist resultat även om BP var nära, mycket nära, att knipa alla tre poängen.

HIF kom till Stockholms motsvarighet till Olympia med starkast möjliga trupp. Svanbäck var tillbaka i startelvan och Baxter hade valt att peta Razak Omotoyossi till förmån för Olivier Karekezi. Dessutom fick Adama Tamboura förnyat förtroende som vänsterback.

Matchen började väldigt trevande och fortsatte faktiskt så hela den första halvleken. Ett idéfattigt HIF skapade inget av värde trots att motståndarna BP saknade ordinarie spelare. Några småchanser var det enda som det nykomponerade anfallsparet Larsson-Karekezi lyckades producera. Brommapojkarna skapade de farligaste chanserna antingen genom snabba kontringar med bollar bakom HIF:s backlinje, eller genom inlägg från HIF:s vänsterkant. Backlinjen hade stundtals stora bekymmer då mittfältet inte lyckades stoppa de längre uppspelen. Det var HIF som hade bollen och hemmalaget som skapade chanserna. Känns det igen?

HIF anno 2007 brukar bjuda på en dålig och en bra halvlek så i pausen satt man och var nöjd över att den dåliga halvleken redan var gjord…

Andra halvlek inleddes i ett helt annat tempo och vi fick se ett mycket hungrigare HIF. Många halvchanser skapades tack vare rörelse, vilja och aggressivitet. Plötsligt stämde uppspelen och trots att BP fortfarande var farliga i sina kontringar låg ett HIF-mål i luften. I den 65:e minuten kom också målet och det var Mcdonald Mariga som sköt in bollen efter en målvaktsretur.

Efter ledningsmålet kontrollerade HIF matchen ganska bra även om rörligheten från andra halvleks inledning var som bortblåst. Med kvarten kvar började BP plötsligt skapa en del riktigt farliga målchanser. HIF:s försvar var förvirrat och i 85:e minuten kom kvitteringen genom Talebinejad. HIF hade tappat allt spel och kanonaden mot HIF-målet fortsatte. BP hade bud på fler mål men HIF lyckades säkra poängen med hjärtat i halsgropen.

Ett oavgjort resultat måste man betrakta som rättvist i kvällens match. HIF hade som vanligt mest boll men tyvärr räcker inte det för att skaffa poäng i fotboll. Anfallsmässigt ser det definitivt inte bra ut. Larsson är skuggan av vad han var i höstas men mycket kan nog förklaras av att han inte har en Luton Shelton bredvid sig. Karekezi är inte ett dugg intressantare som alternativ än Omotoyossi.

Match igen på måndag och då är det Örebro som kommer till Olympia. Dags för Baxter att ta fram trollstaven. Ordförande Fredin kan också förbereda sitt trolleri, den 1 juli öppnar transferfönstret…

Anmärkningsvärt: Inga HIF-byten i dagens match. INGA!

HIF:s startelva