Andra halvlek blev avgörande
Babis Stefanidis hade stor del i HIF:s storseger hemma mot Örebro.

Det var stora siffror när matchen blåstes av men HIF var länge åter illa ute när man inte kunde omsätta sitt bollinnehav i givande målchanser. I den andra halvleken kom HIF dock ut som ett nytt lag och spelbilden förändrades totalt.

- I den andra halvleken ger vi hundra efter 60. Det gäller att jobba på, då kommer chanserna, sade Babis Stefanidis.

Högerbreddaren var delaktig i det mesta som hände i offensiv väg i dag och han noterades också för ett välplacerat skott i den bortre stolpen och in vilket betydde 3-1. En ödmjuk Babis Stefanidis delade emellertid gärna med sig av äran.

- Det är tack vare Henrik Larsson. Han ser upp och slår frisparken snabbt.

Besvikna på första halvlek
HIF skapade chanser även i första halvlek men dessa var av sämre kaliber. Örebro fick alldeles för enkelt kontra in ledningsmålet och var vid flera tillfällen förbi HIF:s försvar med både en och två spelare. Örebro kändes farligare när de kom till anfall än vad hemmalaget gjorde.

- Det känns lite blekt i den första halvleken. Vi vågar inte spela ut efter det första målet, säger Babis Stefanidis.

HIF:s tränare Stuart Baxter säger att han överlag inte kan vara annat än nöjd med andra halvlek, men att den första halvleken inte var tillräcklig.

- I den första halvleken har vi bra bollinnehav. Vi ska skapa mer. Det var 30 minuters stabilt spel men 15 minuters vansinningt spel.

Bra för självförtroendet
Även om spelet inte var hundraprocentigt matchen genom var det så klart en välbehövlig och viktig trepoängare för ett HIF som hittills varit vårens största besvikelse. Att siffrorna till slut blev så stora är något för laget att bygga på inför nästa match borta mot Kalmar FF.

- En 4-1 seger är så klart en injektion för självförtroendet, avslutade Stuart Baxter.

Det hördes spridda skurar av busvisslingar två gånger under matchen. Dessa var för första gången i år riktade mot det egna laget. Babis Stefanidis menar dock att det inte är något som påverkar dem.

- Vi koncentrerar oss på vårt spel. Alla har sin åsikt och det får man gärna ha.