Christoffer Andersson klar för HIF

Christoffer Andersson klar för HIF

Christoffer Andersson presenterades som nyförvärv på presskonferensen på Olympia i eftermiddag.

Det var som väntat Christoffer Andersson som blev presenterad på presskonferensen HIF hade kallat till idag. Efter en svår tid i tyska Hannover där speltiden varit knapp och där konkurrensen på backplats dessutom ökat då klubben köpt nya backar, har det länge spekulerats i att han skulle återvända hem till Helsingborg. Andersson har tidigare spelat i HIF under åtta år och var bland annat med om att vinna SM-guld -99, och han ser det här som en nystart på karriären.

- Ja, det känns mycket spännande och jag längtar efter att få spela igen. Jag har haft en jobbig tid i Hannover 96 och inte fått spela. Jag vill spela matcher och jag ska göra allt jag kan för att ta en plats i HIF igen, säger Christoffer Andersson till HIF.se. 

När han senast var i klubben fick han ömsom spela mittfältare och ömsom spela back, på såväl vänster som höger kant. Några matcher fick han även spela i Åge Hareides tremannaanfall. Då Andersson främst konkurrerade om högerbackplats i det svenska landslaget ville han också få en chans att spela in sig på den positionen. Något han ansåg att han inte hade möjlighet att göra i HIF. Därför lämnade han under uppmärksammade omständigheter för Lilleström i Allnorskan. När han nu är tillbaka i HIF är han inte längre lika låst vid positionerna.

- Jag har ingen bestämd åsikt var jag vill spela, det är tränaren som bestämmer den saken och jag försöker göra mitt bästa var jag än hamnar i laget. Det viktigaste för mig är att komma in i laget, det har hänt en hel del i HIF sedan jag spelade här senast, säger Andersson till HIF.se. 

Christoffer Andersson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2010 och han är spelklar till matchen hemma mot Hammarby den 4 juli.


Redaktionen2007-05-30 15:10:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"