Maj månads spelare: King of Kings!
Henke i närkamp med en annan hemvändare i derbyt

Maj månads spelare: King of Kings!

Maj månad har varit väldigt mycket upp och ner för Helsingborg. Laget inledde med en svidande förlust mot Elfsborg och avslutade med en övertygande vinst mot Örebro SK på Olympia. Genom hela maj månad har Henrik Larsson varit HIF:s klart bästa spelare, även om Adama Tamboura låg och nosade på titeln.

Betygsnitt: 3,3

Av de spelare som deltagit i HIF:s matcher under maj månad så har Larsson och Tamboura varit klart bäst rakt igenom. Henrik vann till slut med ett betygsnitt på 3,3 (utifrån E-Zine-redaktionens spelarbetyg och bedömning) och Tamboura var mycket nära. De andra spelarna var inte ens i närheten av de två hetaste spelarna i maj. 

Kunde avgjort derbyt

Henrik Larsson har endast mäktat med ett mål, men har legat bakom det mesta offensivt för HIF. Han var delaktig i målet mot Brommapojkarna och dessutom så hade han garanterat avgjort derbyt om inte Jonas Sandqvist hade agerat mur och räddat hela Malmö för att återigen tappa en ledning på Olympia.  Sedan avslutade han månaden mot Örebro med 2-1 målet samt en assist till 3-1 målet.

Tidernas HIF:are

Henrik Larsson är ”King of Kings” och har även under denna månad blivit framröstad som tidernas HIF:are av HD:s läsare . Larsson själv tog utmärkelsen med ro, men ansåg att resultatet var lite missvisande.

- Det är en ära men vi ska inte glömma hur mycket den äldre generationen betytt för klubben, kommenterade Larsson ödmjukt utmärkelsen.

Den äldre generationen med Rio Kalle i spetsen har bidragit enormt till klubbens framgång och Kalle Svensson var kanske den spelare som borde ha fått utmärkelsen istället. Å andra sidan så har ju faktiskt inte Henke gjort sitt i HIF-tröjan och har kanske en liten chans frälsa Helsingborgs IF. 

Ovärderlig rutin

Det ser ju rätt mörkt ut i år men säsongen är långt ifrån slut och HIF ska spela UEFA-Cup kval i sommar. Henrik Larsson är en av Europas absolut bästa målskyttar i de Europeiska cuperna så hans rutin kommer att vara ovärderlig för HIF i turneringen.

Nu är det uppehåll i ett par veckor och sedan väntar Kalmar borta. Till dess får Henrik Larsson hålla till godo med utmärkelsen som maj månads spelare på E-Zine.

Ted Egger2007-06-01 15:48:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"