&#34Det var guldstänk kring spelet&#34
Santins två mål sänkte HIF.

"Det var guldstänk kring spelet"

HIF förlorade den viktiga bortamatchen i Kalmar med 2 - 0. Efter en rad omdisponeringar innan matchstart hade Stuart Baxter en tuff uppgift.

Cesar Santin inledde Kalmars målskytte efter nio minuter efter en säker avslutning, helt fri till vänster i straffområdet, i misstänkt offsideläge. Kalmar dominerade första halvlek och borde ha haft en större ledning med sig in till paus. Ari hade ytterligare en chans i nionde minuten medan HIF fortsatte att slå långbollar hela halvleken. I försvarsspelet agerade HIF:s försvar osäkert, kanske beroende på de ändringar i backlinjen som man tvingats göra innan matchen. Bland annat agerade Franco Miranda rundningsmärke många gånger och det dröjde till den artonde minuten innan han fick en varning efter att ha varit sen i en närkamp.

Skottstatistiken i första halvlek var 6 - 0 till Kalmar och detta var solklara målchanser. Det såg ut som att det var en tidsfråga innan Kalmar skulle få utdelning. Patrik Ingelsten, som för dagen var mycket bra tillsammans med brassarna Ari och Santin, missade öppet mål i slutet. Rättare sagt gjorde Daniel Andersson bara en av många kanonräddningar.

- Kalmar var väldigt bra. Det var guldstänk kring spelet, sa Tommy Svensson till Canal plus.

Andra halvlek började med att Staurt Baxter bytte ut, den för dagen utspelade, Franco Miranda. Istället satte han in unge Andreas Landgren och flyttade upp honom på mittfältet. Detta innebar att Helsingborg gick ner på en trebackslinje och detta skulle kunnat gett utdelning ganska snart. HIF fick mer kontroll på passningsspelet och i den 51:a minuten så hittade ett misslyckat skott av Babis Stefanidis, in till Olivier Karekezi. Han slog bollen mot mål men träffade bara ribban. Hade HIF fått ett mål där så hade Kalmar fått det väldigt svårt.

Trycket från gästerna fortsatte i ungefär 10 minuter till men det blev aldrig något av det. Sakta men säkert tog Kalmar över matchen igen och 2-0 målet satte spiken i kistan. Det var efter en fast situation som bollen hittade fram till Cesar Santin och han nickade bollen i mål.

- Det är en markeringsmiss på Rosengren som sedan kan stå helt fri och slå in bollen till en fri Santin, sa Tommy Svensson till Canal plus.

Efter detta så hade Ari lekstuga med hela Helsingborgs lag. Han styrde och ställde och han var millimeter från att göra både ett och två mål. Den enda som fortfarande spelade bra i den andra halvleken för HIF, var målvakten Daniel Andersson. Mot slutet kunde inte ens Andersson stå emot Kalmar. Hans lagkamrater visade ingen inställning eller vilja att göra något. Då är det inte lätt och vara målvakt.

HIF mötte ett för dagen bättre Kalmar. Trots att Kalmar spelade bra, hade Helsingborg ingen bra dag på jobbet. Det krävs att flera spelare höjer sin nivå. Känslan att vinna måste finnas även vid ett 2 - 0 underläge. Spelarna hade svårt att se denna. Att Stuart Baxter behöver friskt blod i laget är det ingen tvekan om. Den stora frågan är om det friska blodet redan existerar i truppen eller måste hämtas in utifrån.

- Vi måste få ut mer av vårt material. Först därefter kan vi börja tänka på andra spelare, sa Stuart Baxter till Canal plus.