Imad på spelhumör när reservlaget krossade Bröndby
Från start mot Trelleborg?

Imad på spelhumör när reservlaget krossade Bröndby

Ett A-lagsbetonat HIF hade inte några som helst bekymmer att vinna den extrainsatta träningsmatchen mot Bröndbys dito. 5-1 slutade matchen, efter att HIF haft ledningen med 4-0 i paus.

HIF:s lag:

Oscar Berglund –
Matthias Unkuri, Oskar Rönningberg, Marcus Nilsson, Christoffer Andersson –
Henrik Fribrock, Andreas Landgren, Olafur Skulason, Imad Khalili –
Fredrik Olsson, Patrik Åström

Ersättare:
Johan Falkesäter, Johan Eiswohld, Christoffer Nilsson


Redan efter fem minuters spel hade HIF skapat två riktigt farliga lägen med Åström som siste man på bollen. Nick i båda fallen, men tyvärr också dålig skärpa i avsluten. Bara någon minut senare kom dock ledningsmålet, genom en fint slagen högerhörna av Imad Khalili som letade sig förbi samtliga spelare framför mål till en fri Henrik Fribrock som dundrade bollen i nät.

HIF kom därefter att dominera halvleken totalt. De unga Bröndbyspelarna bjöd inte upp till mycket motstånd och stod dessutom för en hel del individuella misstag. 2-0 kommer efter dryga kvarten av Fredrik Olsson, elegant framspelad av Khalili, och tio minuter senare kommer 3-0 av Patrik Åström. I slutminuterna av halvleken gör Khalili 4-0 med ett tungt högerskott utanför straffområdet.

HIF spelar halvleken igenom ett piggt, snabbt och initiativrikt spel. Även om motståndet inte är av någon större kvalitet visar flera spelare upp positiva tendenser. Framför allt Khalili är i sina stunder underbar att skåda. Läckra framspelningar och fint spelsinne i kombination med härlig teknik gör det emellanåt obegripligt hur Fredrik Svanbäck match efter match får fortsatt förtroende i A-laget. Okej, tempot i reservlagsmatchen är lägre än i Allsvenskan, motståndet är sämre och ytorna större, men någonstans måste även Baxter inse den kapacitet som Khalili besitter. Khalili har vad som krävs för att slå millimeterprecisa passningar till anfallarna, han kan utmana motståndarna och gå på genombrott och förfogar över ett kraftfullt skott. Precis den spelartyp som vi saknade mot GAIS, och Kalmar, och Örebro...

Utöver Khalili gör även Landgren trots (jag nämner det igen) motståndets kapacitet en imponerande förstahalvlek. Jakobsson må ha haft känningar av sjukdom då man mötte GAIS, men när en 17-årig junior visar en hundraprocentig kämpaglöd i en reservlagsmatch ser man vad som saknas i a-laget, en pådrivare. Man blir imponerad över Landgrens insats och förstår varför landslagsledningen öser beröm över honom. Hade han fått chansen från start tillsammans med Mariga hade han inte gjort bort sig.

Sist ut att nämnas i extra ordalag under första halvlek är anfallsparet Åström/Olsson, som vid flertalet tillfällen hittar varandra med fina kombinationer. Skärpan i avsluten och bollbehandlingen måste förbättras, men det som visades upp var i mångt och mycket bra och underhållande.

Andra halvlek då? HIF utökar till 5-0 genom Patrik Åström innan danskarna reducerar. I övrigt en slätstruken halvlek utan samma intensitet som den första. Imad fortsätter att leverera bra bollar och gå på genombrott, men inte heller han presterar lika bra som i akt ett.

Summa summarum, ett bra spelande HIF mot ett sämre Bröndby och två spelare som bör få chansen från start mot Trelleborg.




Christian Rurfors2007-06-20 21:12:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"