I fokus - Christoffer Andersson
En svettig återkomst i den rödblå tröjan

I fokus - Christoffer Andersson

Första matchen för Christoffer Andersson i HIF-tröja sedan 2003, men några större prov ställdes han inte inför.

Som nämndes i matchartikeln bjöd Bröndbys juniorer inte något större motstånd i eftermiddagens match och eftersom man förlade det lilla anfallsspel som presterades centralt eller på HIF:s högerkant kom Andersson inte med i särskilt många defensiva situationer. Att Christoffer Andersson kört egen träning under sitt uppehåll och är i ”bra fysisk form” får förresten ställas aningen tveksamt, då han efter 20 minuter av andra halvlek fick lunka av, totalt slutkörd.

Bortsett från den trytande orken bjöd Andersson dock på en del positiva ljusglimtar. Passningsspelet synes hålla hög precision och kvalitet, inte enbart direkta kortpassningar, utan även längre djupledsbollar till anfallare. Eftersom Andersson antagligen är tänkt som en offensivare vänsterback kan man därför hoppas få en del nytta av dessa egenskaper. Några skott mäktade han inte med under matchen, men var påpassligt med i ett par anfall och kom runt på kanten för att slå inlägg. Skottövningar under uppvärmningen antydde även ett bra och välriktat skott.

Med tanke på HIF:s situation med fyra icke-EU-spelare (som blir fem då Isaac Chansa anländer) är Anderssons förmodade plats på vänsterbacken. Tråkigt för Adama Tamboura som spelat riktigt bra innan han blev skadad, men med rådande situation finns inte många tänkbara alternativ.


Christoffer Andersson i siffror:

Passningar till rätt adress: 23
Passningar till fel adress: 5

Nickdueller vunna: 0
Nickdueller förlorade: 0

Närkamper vunna: 4
Närkamper förlorade: 1

Utmaningar (1-mot-1) vunna: 3
Utmaningar (1-mot-1) förlorade: 0

Frisparkar för: 0
Frisparkar mot: 2

Speltid: Cirka 65 minuter
Tröjnummer: 21
 

Christian Rurfors2007-06-20 22:21:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"