Trots rött kort, seger med 4-2
Larsson gjorde 3-0 på frispark mot Hammarby

Det var en händelsefattig första halvlek som HIF gick vinnande ur med 1-0. Andra halvleken var dock långt ifrån händelsefattig och HIF kunde med nöd och näppe till slut vinna med 4-2 mot Hammarby. HIF: s Samir Beloufa hade en händelserik afton som började med ett mål och slutade med ett rött kort.

Första halvleken var ganska trevande och Hammarby började bäst. De hade ett bra kortpassningsspel och hittade varandra ofta. Det saknades dock något farligt läge då de mest spelade runt bollen. Efter ungefär 25 minuter tog Helsingborgs IF över matchen och i den 29:e minuten slog Henrik Larsson ett inlägg som Babis Stefanidis nickade utanför. HIF fortsatte att trycka på och i den 38:e minuten fick HIF en hörna. Andreas Dahl slog en bra hörna som Samir Beloufa nickade i mål. Detta var också höjdpunkten av en annars ganska medioker första halvlek.

- Det kändes bra, vi kom in ordentligt de sista 20-25 minuterna, var Andreas Dahls omdömme om den första halvleken.

Hemmalaget inledde den andra halvleken precis som de slutade den första. De kontrollerade spelet och skapade chanser. I den 50:e minuten fångade Razak upp en lång krossboll. Han vände några gånger och sköt till slut ett skott som gick över målvakten Erland Hellström. Bara några minuter efter det så ordnade Henrik Larsson en frispark precis på gränsen till straffområdet. Larsson tog frisparken själv och skött ett hårt pressat skott i målvaktens högra hörn. Hellström i Hammarbys mål såg ut att vara felplacerad, men ändå en bra prestation av Larsson.

Efter en timmes spel så vände matchen helt. Hammarby öppnade med att göra 1-3 i den 62:a minuten. och sedan fick Samir Beloufa rött kort. HIF-backen sparkade efter en bortalagsspelare och slog sedan till honom med handen mot ansiktet. I det läget såg Beloufa ut som den stora syndabocken och det kunde kostat dyrbara poäng. Hammarby fick tag i spelet och kunde även reducera. Gästerna kom dock inte närmre och McDonald Mariga kunde fastställa slutresultatet 4-2.

- Vi har matchen med 3-0 och släpper in dem lite billigt, men det viktigt med en vinst efter förlusten mot Landskrona i torsdags. sade Henrik Larsson efter matchen.

Det var en helt klart viktig seger och nu har HIF en uppåtgående trend i allsvenskan och det gäller bara att den håller i sig för att kunna klättra några steg i tabellen.