Tillbaka där han hör hemma
Andreas Dahl får allt mer speltid under Stuart Baxters ledning.

Tillbaka där han hör hemma

Efter en olycklig vår där han har fått agera ömsom inhoppare, ömsom kantspringare är Hässleholmssonen nu tillbaka centralt. Och från start till dess att sista sparken har slagits.

- Jag har kämpat på och det känns skönt att man har tagit plats, säger Andreas Dahl om sin återtagna plats i startelvan.

Under Peter Swärdhs tid var Dahl en nyckelspelare. Swärdh sade sig bygga sitt 4-2-3-1-lag kring Andreas, men sen Stuart Baxter tog över ledarpinnen minskade hans speltid radikalt. Men nu är han äntligen tillbaka, och det med råge. Det blev mål mot Trelleborg och mot Hammarby gav hans hörnor till slut utdelning. Lägg därtill offensiva kvaliteter och en bra blick för spelet, så har HIF en ny spelförande mittfältare i laget.

- Jag tycker det känns bra. Jag är nöjd med mitt passningsspel och positionsspel, säger Andreas Dahl om sin senaste insatser.

Att hörnorna var mycket farligare mot Hammarby än tidigare under säsongen har han ingen direkt förklaring till. Varken han eller laget tränar extra på hörnor, mer än det vanliga nötandet dagen innan match. Däremot brukar "Göinges Beckham" slå lite extra frisparkar ett par gånger i veckan.

- Det är lätt man tappar annars, ofta i ansats.

Sittande på ett utgående kontrakt och med önskemål om mer speltid har inget nytt kontrakt ännu skrivits. Men fortsätter det så här ska nog ingen vara orolig.

- Jag trivs fantastiskt både i staden och klubben, avslutar Andreas Dahl.

Mikael Öhrn2007-07-05 11:54:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"