- Man måste vara beredd på att ta den där extra metern
Henrik Larsson är glad över segern, men betonar också vikten av att aldrig sluta kämpa.

- Man måste vara beredd på att ta den där extra metern

Efter HIF:s bästa insats för året pekar mungiporna uppåt. HIF:s lagkapten Henrik Larsson vill dock se mer vilja hos sina lagkamrater.

 - Man måste vilja. Man måste också vara beredd på att ta den där extra metern, säger Henrik Larsson till den samlade presskåren efter matchen.

Lagkaptenen åsyftar att HIF var nära att åter igen tappa en klar ledning. En 3-0-ledning efter en timmes spel förvandlades till en tät, spännande match när HIF kort föll samman efter Hammarbys reducering och utvisningen på Samir Beloufa.

- Man kan ha en teknisk och taktisk dålig dag, men man kan inte sluta springa.

Rutinerade Henrik Larsson drar paraleller till sin tid som proffs ute i Europa.

- I Barcelona till exempel såg vi alltid till att vi först ledde med två, tre mål. Då kunde man börja göra de där fina sakerna, men jobba hem måste man göra hela tiden.
- Det är bara att ta på blåstället en sådan här match och köra på.

Trepoängaren var välbehövlig för HIF och Henrik Larsson är väldigt belåten med de inspelade poängen. HIF bjöd tveklöst på sin bästa fotboll för året. Men han är noga med att höja ett varningens finger.

- Vi spelar stundtals bra, men det räcker inte med en match. Vi har kontroll vid 3-0 och matchen ska vara slut. Me så får de 1-3, vi får en utvisning och vi får panik.
- Vi gör det onödigt svårt för oss själva, även om domaren hjälper till, avslutar Henrik Larsson.

Med segern är HIF fem poäng efter ettan Kalmar.

Mikael Öhrn2007-07-05 12:15:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"