Björck till Elfsborg
Björck lämnar skutan.

Björck till Elfsborg

HIF:s mittback Fredrik Björck lämnar klubben för omedelbart spel i Elfsborgs IF.

Affären gjordes upp snabbt och klubbarna har kommit överens om en övergångssumma. Eftersom Fredrik valde att inte förlänga med HIF, så hade han gått som Bosman till hösten. Han blir spelklar för IF Elfsborg den 10 juli och är därmed inte aktuell för den viktiga matchen mot IFK Göteborg på tisdag.

- Fredrik börjar ju bli lite äldre och ville ta nästa steg. Han ville avvakta och se om han fick något bud från utlandet. Vi har haft diskussioner med honom tidigare under året men han ville alltså avvakta. Och både vi och han var nöjda med det bud vi fick. Vi hade att välja på att vägra förhandla med Elfsborg eller att genomföra en rimlig övergång. Det blev en lycklig skilsmässa, säger Bosse Nilsson till Expressen.

Med Samir Beloufa avstängd är det allvarliga problem Baxter har att brottas med i mittförsvaret inför matchen mot IFK Göteborg. Det troliga är ett helt nytt komponerat mittförsvar med Andreas Jakobsson och Oscar Rönningberg. Jag anser att försäljningen av Björck var riktig. Med Andreas Dahl gjuten på innermittfältet och med Skulason som backup är det naturligt att spela in Jakobsson i försvaret istället. Dock behövs givetvis en ytterligare förstärkning.

Enligt uppgifter från Bosse har HIF redan ögonen på en ersättare som förväntas blir klart inom kort.

- Det lär gå snabbt, säger Nilsson.


Christoffer Spegel2007-07-07 12:50:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"