Hemvändares filmning nära stjälpa HIF
Eldin Karisik i den rödblåa tröjan spelade en huvudroll i dagens match mot IFK Göteborg.

Hemvändares filmning nära stjälpa HIF

I slutet av den första halvleken får IFK Göteborg ett ypperligt läge att öka på ledningen inför pausvilan. Eldin Karisik faller lätt över Fredrik Svanbäcks fot och domare Sven-Martin Åkesson blåser för straffspark.

I matchens 41:a minut får Eldin Karisik en boll av Marcus Berg varpå han söker sig in i straffområdet från sin högerkant. Med Fredrik Svanbäck hack i häl snurrar han ett varv och en lätt touch från Svanbäcks fot får Karisik på fall.

- Svanbäck får fram en liten fot på mig och jag ramlar. Han är ju på mig så jag tycker att det är straff, men den kanske inte är solklar, säger huvudrollsinnehavaren Eldin Karisik själv om situationen som ledde fram till Göteborgs 2-0 mål.

I HIF:s läger är alla överrens om att straffen var felaktig och även om ingen riktigt vill skylla på domaren är det uppenbart att man är besvikna på rättsskiparens insats.

- Man ser solklart att det är filmning på reprisen, men det är ju svårt för domaren att se under matchen. Men det är klart, det är ju alltid tufft efter, säger Andreas Jakobsson lagom diplomatiskt.

För huvudrollsinnehavaren Eldin Karisik var det här dessutom första matchen på Olympia sedan han lämnade klubben. Det haglade burop mot honom vid ett par tillfällen under matchen, men framför allt när han blev utbytt. Något som gjorde honom förvånad.

- Blev jag utbuad? Jag märkte inget.

- Hur var det att vara tillbaka på Olympia?

- Det kändes jättebra. Det var mycket folk här som det brukar och det var bra stämning, avslutar Eldin Karisik.

Mikael Öhrn2007-07-16 00:50:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"