HIF vågar mer och får en pinne
Andreas Jakobsson förklarar lagets vändning med att man vågade mer i andra halvlek.

HIF låg under med 2-0 i halvtid och med två avslut, varav noll på mål talade inget för att det skulle vända. HIF agerade dock som ett nytt lag i andra halvlek och enligt Andreas Jakobsson har det att göra med att man visade mod.

När Marcus Berg gör sitt andra mål för kvällen, på straffspark i den 41:e minuten talade inget för att HIF skulle lyckas vända skutan på rätt köl. Men HIF vaknar till liv och kommer ut till den andra halvleken som ett pånyttfött HIF.

- Vi vågar spela och hålla i bollen. Vi slog även bollar på markerade spelare. I den första halvleken kom vi in i deras spel med långa bollar.
- Modet att våga spela är nyckeln i vårt spel.

Upphämtningen var ståtlig och kunde mycket väl blivit total. HIF hade två träträffar, varav den sista tog i ribbans överkant när Andreas fyrade av en frispark i den första tilläggsminuten.

- Jag såg att Bengt Andersson stod långt placerad till vänster av målet och jag valde att dra på med kraft.

Det var en klockren virkesträff och ett sus gick över läktarna. HIF kämpade och kämpade för att ta alla tre poängen, men man fick nöja sig med ett oavgjort resultat.

- Vi ligger under med 2-0, då är jag nöjd med ett poäng, säger HIF:s tränare Stuart Baxter om den inspelade poängen.

Den annars sansade Ólafur Skúlason analyserar matchen mer målande.

- Det är bara ett lag på plan i den andra halvleken.

En poäng kunde mycket väl ha varit tre, men idag hade HIF inte turen på sin sida. Man får hoppas på att Fru Fortuna ler åt dem nästa måndag i stället då AIK Solna kommer på besök.