Eklund: &#34Det är mycket om och men&#34 i laguttagningen
Dahl mindre dominant igår.

Eklund: "Det är mycket om och men" i laguttagningen

HIF försökte i andra halvlek få grepp på AIK:s starka mittfält med en så kallad diamantformation. Åtgärden var föga framgångsrik och truppen börjar nu se oroväckande ihålig ut.

HIF försökte dominera mittfältet men lyckades inte särskilt väl mot AIK:s starka centrallinje. Andreas Dahl och Olafur Skulason hade en tuff uppgift mot bl.a. Khari Stephenson. En åtgärd Baxter och Eklund försökte med under andra halvlek var att spela med Babis Stefanidis som släpande forward.

- Vi fick inte trycket vi hade önskat. Vi ville ha tre spelare centralt i andra halvlek och ha Babis som en ”shadowstriker”, i en fri roll. Men vi fick tyvärr inte så bra utdelning. Dahl skulle ligga i mitten och Chansa och Skulason vandra lite mer. Chansa har en bra passningsfot och vi ville ha med honom så mycket som möjligt, sa Eklund.

Andreas Dahl har annars haft några bra matcher i benen innan dagens match. Han var dock avstängd i förra allsvenska matchen mot IFK Göteborg vilket gjorde att Skulason tog hans plats. Hans Eklund menade att Dahl var godkänd då HIF formerade om i andra halvlek och han fick ta ett mer defensivt ansvar. Eklund ansåg också att Skulason gjorde en bra insats och att han har växt precis som Dahl.

- Först halvlek var Andreas bra. I andra halvlek hade han lite svårare att få fram de här bollarna vi vill. Men han ser ändå väldigt bra fysiskt ut och har stort ansvar när Mariga är borta. Han är bättre tränad nu och har bättre självförtroende då han känt förtroende från Stuart. Då han flyttat in har han gjort det bra samt blivit ett litet ”nav” i vårt spel.


Efter att Franco Miranda, Fredrik Björck, Imad Khalili och nu senast Babis Stefanidis lämnar klubben ser truppen oroväckande tunn ut. Lägg då till att HIF har fem icke-EU spelare varav bara tre kan användas.

- Nu är ju Samir skadad och truppen börjar tunnas ur och det är klart att är våra fem bästa spelare icke-EU spelare har vi ju problem. Som tränare vill man ju spela med dem som är bäst i laget. Det är mycket ”om och men” när vi tar ut laget, suckade Eklund. Vi har ju önskat spelare men det ska ju vara rätt spelare också. Vi har ju sökt en mittback länge. Det är ingen hemlighet.


Christoffer Spegel2007-07-24 08:24:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"