Inför UEFA-cupen: Trans Narva - HIF *Uppdaterad med truppen*
Ny målfest mot Narva i Estland?

Inför UEFA-cupen: Trans Narva - HIF *Uppdaterad med truppen*

Med en säker hemmavinst på 6-0 vill ändå Stuart Baxter inte ta några risker och låter hela den tillgängliga truppen, frånsett tre spelare, följa med till Estland. Truppen åker under morgondagen.

_______________________________________________
Hur ser läget ut i truppen inför Trans Narva? Vilka följer med?


- Truppen i sig tas ut nu under dagen. Babis har maginfluensa. Han skrek ner från toaletten i morse att han hade magont, så han är sjuk nu och kommer inte att följa med. Han hade nog heller inte spelat, i varje fall inte startat. Henrik kommer inte heller att åka med. Dels för att; med tanke på första matchen, han skulle få en vilopaus men delvis då han har lite problem med utsidan av knäet. Det är en liten ärrbildning från en tidigare skada som gör att det känns lite ”tight”. Han kan träna men du ser att han håller igen lite och då är det ingen mening att han följer med, konstaterar Stuart.

Hur ser du annars på att ni tar med er alla i truppen med en synes säker hemmavinst i ryggen. Vad är tankarna kring detta?

- Vi måste hitta en bra form. Vad jag menar är att jag hade tänkt mig att vi i första halvlek tittar på en annan form i laget. Det är UEFA-cupen och om vi tänker oss, i fortsättningen, en annan svår bortamatch, exempelvis Dynamo Bucaresti, eller något sådant öststatslag. Med ett sådant tekniskt lag som vi då möter så är det värt att prova tre centrala mittfältare. 
Och detta kommer vi också att starta med mot Narva och kanske ha en anfallare. Sen i andra halvlek spela mer normalt spel, bara för att få någonting mer utav matchen och kunna få ett inspel inför Malmömatchen. Det är möjligt att fortsätta på ett diamantspel så som vi gjorde mot AIK men jag tyckte inte riktigt att vi klarade av detta speciellt bra. Vi hade ingen speciellt bra balans mellan våra mittfältsspelare. Så det är möjligt att det mer kommer att se ut som en 4-1-4-1, med mittfältsspelare som ligger kompakt och att vi ”kommer iväg” med en mittfältare till, alltså en spelare som ligger bakom en ”fyra”. Vi vill vara mer kompakta och sen om det blir bättre, det vet jag inte, det kan ta bort en del av vårt djupledsspel, säger Stuart.

Hur ser ni på målvaktsfrågan inför matchen?

- Vi har diskuterat med Sven Andersson (målvaktstränaren red. anm) att spela med Oscar Berglund istället för Daniel Andersson men vi är inte riktigt säkra nu för Daniel har inte haft en match sedan AIK och sedan är det Malmö och vi vill hålla igång honom men vi ska diskutera det.

Det synes omöjligt att spekulera i en startelva varför denna gissning överlåtes åt er andra läsare. Troligt är dock att Olivier Karekezi kommer att få chansen på topp. Stuart har i varje fall en taktik klar och verkar vilja hitta balansen mellan en trupp inför Malmömatchen och den troliga parantes som matchen i Estland bör bli.

- Vi bör försöka hitta en balans mellan resultatet (6-0) och att vi tar en titt på lite fler spelare och en ny formation samtidigt som vi måste hålla igång de som vi tror kan spela mot Malmö. Det är egentligen bara Henrik Fribrock, förutom då Henrik Larsson och Babis Stefanidis som inte följer med, avslutar Stuart.

_______________________
Truppen enligt hif.se

Målvakter
Daniel Andersson
Oscar Berglund

Backar
Erik Wahlstedt
Oskar Rönningberg
Christoffer Andersson
Adama Tamboura
Andreas Landgren
Andreas Jakobsson
Marcus Nilsson

Mittfältare
Fredrik Svanbäck
Andreas Dahl
Olafur Skulason
Mattias Unkuri
Isaac Chansa
McDonald Mariga

Forwards
Razak Omotoyossi
Olivier Karekezi
Patrik Åström

Christoffer Spegel2007-07-31 13:31:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"