Promenadseger i Tallin

HIF vann bortamatchen i Tallin med 3-0 (2-0) och är vidare till UEFA-cupens andra kvalomgång efter sammanlagt 9-0. Målskyttar Erik Wahlstedt, Fredrik Svanbäck och Mattias Unkuri

HIF tog ledningen med 1-0 efter knappa tjugo minuter av den första halvleken. Fredrik Svanbäck slog ett inlägg från vänsterkanten och Erik Wahlstedt följde upp från backlinjen och satte pannan till. Drygt tio minuter senare var det Svanbäcks tur att göra mål. Razak lyckades förtjänstfullt tråckla sig förbi flera Trans Narva-spelare, men valde i det sista momentet att försöka filma till sig en straff. Bollen nådde i samband med detta fram till Svanbäck som enkelt tryckte in 2-0-målet i närhet av straffpunkten. Svanbäck gjorde även 3-0, men målet dömdes bort då linjemannen ansåg att bollen varit utanför kortlinjen.

Första halvlek kännetecknades i övrigt av ett likadant spel som i första mötet på Olympia. Lågt tempo där HIF dominerade bollinnehavet och stod för kreativiteten, medan estländarna inte skapade några större farligheter. Andra halvleken fortsatte därefter som den första slutade. HIF förde spelet, men förmådde inte att komma till några riktigt vassa målchanser. 3-0 kom dock tillslut av junioren Mattias Unkuri som efter ett nytt vänsterinlägg och trassel framför mål stötte in bollen i nät.

Sammanfattningsvis var matchen snarare ett lätt träningspass för HIF och med tanke på frånvaron av diverse spelare blev den inte på långa vägar någon ordentlig genomkörare inför derbyt mot Malmö.

Stort plus till den tappra skara HIF-supportrar som tagit sig till Estland och vars stöd hördes tydligt på den i övrigt tomma arenan.