Stark 2:a halvlek räckte inte för HIF
Razak Omotoyossi gjorde en bra match med 1 mål och bud på fler.

Det var stora förväntningar före derbyt mellan Malmö FF och Helsinborgs IF. Båda lagen kände sig taggade men Andreas Jakobsson var säker på sin sak. - Jag tycker det ligger lite positivt i fatet för oss, sade Jakobsson innan matchen.

Matchen började med mycket kamp. Redan i den 4:e minuten så kapades Ola Toivonen fult av Erik Wahlstedt. Det resulterade snabbt i ett gult kort. Matchen fortsatte med mycket kamp men det öppnades ändå en del ytor.Både Razak Omotoyossi och Andreas Dahl hade bra chanser att göra 0-1. Dahl slog ett inlägg som gick i ribban efter en snedspark av Jimmy Dixon.

Efter 20 minuter blev matchen mer låst och inget lag skapade några chanser. Det var inte förrän i den 33:e minuten som matchen förändrades. Anders Andersson slog en lång passning bakom HIF:s backlinje. Junior tog ner på rätt sida om Jakobsson och sprang sedan ifrån backen för att snyggt placera in bollen i mål. 1-0 var ett faktum och efter målet tog Malmö FF över spelet helt. De behöll taktpinnen ända tills halvleken tog slut.

Andra halvleken inleddes med några vassa chanser för hemmalaget men efter det så hade Helsingborg show. Razak Omotoyossi var på strålande humör och han hotade ständingt.

- Razak sysselsatte hela vår backlinje ett tag i andra halvlek, sade MFF:s Sören Åkeby till Canal + efter matchen.

I den 54:e minuten kom också utdelningen. Razak kom fri efter en bra slagen boll av Andreas Dahl. Razak förvaltade bollen på bästa sätt, genom att trycka bort sin bevakare och enkelt placera in bollen. Det betydde 1-1 och kvittering. Razak Omotoyossi fortsatte att spela bra och hade några bra chanser att ge bortalaget segern också.

Domaren Hansson satte dock stopp för HIF:s framfart när han missade en solklar frispark. Omotoyssi löpte sig fri och kom ensam mot Jonas Sandqvist. Malmömålvakten kom för sent och träffade spelaren istället för bollen. Det skulle varit rött kort och frispark men allt domaren dömde var inspark.

I den allra sista minuten fick McDonald Mariga ett guldläge. Han fick ett perfekt inlägg som han kunde tagit ner om han ville. Han valde dock att nicka och målvakten räddade enkelt.

Matchen slutade 1-1 trots att HIF gjorde en stark 2:a halvlek. Nu får båda lagen varsin poäng kan glömma chansen till att strida i toppen. Ett oavgjort resultat gynnade topplagen mer än någon av huvudaktörerna. Nu väntar GAIS bort och en vinst krävs för att HIF inte ska sjunka i tabllen.