Gissa vem som var bäst i juli?
Larsson överglänste än en gång resten av HIF-truppen!

Gissa vem som var bäst i juli?

Allsvenskan har vänt och topplagen har kopplat ett litet grepp. Malmö FF och HIF hade kunnat vara ett av de lagen som hakade på toppen, men efter ett floppresultat i Derbyt är nu hoppet ute för båda lagen. I HIF har en spelare hållit hög nivå genom hela månaden. Trots att han blev överglänst av sin partner mot Malmö står han ändå där med högst betygsnitt. Gissa vem?

”If GOD is playing you must worship!”. Detta citat återfanns på ett forum när det blev klart att HIF skulle åka till Irland. Det var en brittisk supporter som yppade orden. Henrik Larsson är GUD i hela Storbritannien (i England också efter vårens utflykt)  och HIF:s absoluta superstjärna. Nu kanske inte Henrik Larsson har varit så överlägsen som han förväntades, men han har varit HIF:s bästa spelare.

Larsson spel beror mycket på omgivningen också och där finns det ingen som är i närheten av hans klass. Det har skrikits väldigt högt om att målskyttet har varit en besvikelse och det beror till stor del att Henrik tvingas gå ner och ta emot bollar, för att sedan fördela vidare. Hans skarvningar och direktpass har varit outstanding och det är också detta som gjort att blev månadens spelare i juli. Henrik Larsson fick ett *betygsnitt på 3,2 och närmst att slå honom var HIF:s nya powerforward, Razak Omotoyossi med sina 2,8.

Intressantast denna månad var dock inte de två bästa spelarna. De var ganska väntade och de börjar fungera bättre och bättre ihop. Däremot så fick en MFF:are sämst betyg av alla. Med ett betygsnitt på 2,00 och sämst i juli lämnar Babis Stefanidis HIF för att söka lyckan i fiendeland. Märk väl att betygen är satta innan Babis hade skrivit på för Malmö och därmed är bedömningen inte påverkad av övergången. En slutsats som går att dra är då endast att Stefanidis har i huvudet redan varit på väg bort och det har påverkat hans spel trots att Baxter mfl. påstått motsatsen!




*Betygsnittet är baserat på de spelarbetyg redaktionen publicerar efter varje match. Högsta möjliga snitt är 5,00.

Ted Egger2007-08-10 09:21:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"