Nytt mittfält - IGEN!
Dags för nytt möte mellan HIF och GAIS.

Nytt mittfält - IGEN!

HIF är inne i en tuff period med många matcher på kort tid. Idag bär det av till Göteborg där GAIS står på programmet. Som vanligt, på senare tid, ställer HIF upp med alla tillgängliga spelare.

Idag är det Ullevi som gäller och det är två stympade lag som drabbar samman. Båda lagen har nyckelspelare avstängda och HIF saknar dessutom ett antal spelare på grund av olika skadekänningar. Vi kan räkna med två nykomponerade mittfält i dagens match.

GAIS vårsäsong har varit klart godkänd med tanke på de spelarförluster som göteborgsklubben drabbades av inför säsongen. Keene lämnade för svenska mästarna Elfsborg och Stephenson gick till AIK. Två riktigt tunga förluster men tränare Rolle Nilsson har gjort ett fantastiskt jobb med det tunna spelarmaterial som han förfogar över. Faktum är att GAIS i skrivande stund parkerar högre upp i tabellen än HIF och det får man betrakta som överraskande. Mittfältarna Ikpe Ekong och Eyjólfur Hédinsson är avstängda i dagens match men Rolle hetsar inte upp sig för det. Till HD säger han:

-Vi har två avstängningar men jag är lugn eftersom vi jämfört med förra säsongen har fler alternativ att laborera med. Motståndarna har svårt att skapa chanser mot oss och jag känner att det finns en stor potential i vårt lag.

På topp i grönsvart kommer antagligen HIF:aren Tobias Holmqvist att spela och mittfältets högra sida kommer HIF-aktuella Bobbie Friberg da Cruz att husera.

HIF saknar en mängd spelare och med den sargade trupp som Stuart Baxter förfogar över blir dagens match antagligen en rysare. De centrala mittfältarna Skulason och Mariga saknas på grund av avstängningar och den möjligen tilltänkta ersättaren Isaac Chansa saknas även han. Lägg till Beloufa, Olsson och Andersson på skadelistan så inser man att HIF har stora problem inför matchen. Brassen Leandro Castan är ännu inte spelklar. Baxter ser ändå positivt på den senaste tiden och på det som komma skall. På hif.se säger han:

- Undan för undan jobbade vi fram en stabilitet i laget, men sedan kom allt det här med Babis i media och vi tog ett steg tillbaka. Men senast mot Malmö FF såg det bra ut igen och jag hoppas vi kan bygga vidare på det.

Det troliga är att 18-åriga Andreas Landgren spelar från start på det centrala mittfältet tillsammans med Andreas Dahl. På yttermittfältet blir det antagligen samma besättning som mot Malmö FF, dvs minispelarna Svanbäck och Christoffer Andersson. Backlinjen och anfallet är oförändrat sedan derbyt.

Man kan ana en förbättrad form hos HIF trots all turbulens i laget. Hösten tillhör oss och med ett par nyförvärv nu i augusti kan HIF antagligen klättra något i tabellen. Till dagens match får Baxter dock nöja sig med att ta ut samtliga spelare i a-truppen och krydda det med unga talangfulla spelare. GAIS är en lagmaskin signerad Rolle Nilsson och det kommer att bli mycket svårt att besegra göteborgarna idag.

Matchen börjar 17.00.

HIF:s troliga lag (bekräftad trupp)
D. Andersson
Wahlstedt-Jakobsson-Rönningberg-Tamboura
C. Andersson-Dahl-Landgren-Svanbäck
Larsson-Omotoyossi

Avbytare:
Berglund-Nilsson-Karekezi-Unkuri-Åström

Mattias Lindberg 2007-08-12 10:22:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"