Christoffer Andersson - lagets nya hjälpgumma
Christoffer Andersson in action!

Christoffer Andersson - lagets nya hjälpgumma

Christoffer Andersson spelade på nytt högermittfältare och var relativt pigg och företagssam i första halvlek. Mittfältsrollen känns dock fortfarande lite ovan för honom, även om han tror på förbättring.

Nöjd med dagens match?

"Det får vi vara. Vi tar ju ledningen ganska tidigt och spelar förhållandevis stabilt. Det var en viktig seger för oss och med 2-0 i halvtid går vi ut och kan kontrollera det hela. Vi släpper väl in dem lite stundtals i andra där de skapar lite väl mycket mot oss, men vi lyckas hålla undan."

Du får än en gång spela högermittfältare, vad tycker du om det?

"Ehh... visst är det ovant för mig. Jag har ju spelat ytterback i tre och halvt år och nu helt plötsligt ska man vara lite kreativ igen. Man märker att man inte riktigt har det i sig, men jag sliter och jobbar i alla fall och det tror jag kan vara rätt viktigt det också, att ha någon som kan göra det jobbet."

Wahlstedt fick sin tredje varning och missar matchen mot Kalmar, vilket betyder att du antagligen får ta steget ner då. Och högerbacken är väl den position du föredrar?

Jo, det är väl troligt att det blir så just den matchen. Men nu har vi Erik som är ruskigt bra på den positionen och jag visste när jag kom hit att det kunde bli spel på flera olika positioner, även om det blivit lite väl extremt nu. För min egen prestation så är det ju negativt, men för lagets skull så är det inga problem för mig. Jag vet med mig att jag gör bäst ifrån mig som ytterback, men om jag får träna lite mer på positionen så går det nog rätt snabbt att komma in i den.


Christian Rurfors2007-08-13 01:10:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"