Holmqvist vill spela för HIF, men tvekar om framtiden
Holmqvist i HIF:s färger.

Holmqvist vill spela för HIF, men tvekar om framtiden

Den utlånade HIF:aren fick en tuff dag på jobbet. Rollen som ensam targetplayer var ändrad till bollvinnare på mitten, men i andra halvlek då hemmalaget jagade reducering fick han ta steget upp i ett tvåmannaanfall. Och trots klent GAIS-spel var Holmqvist med sin tyngd ofta ett orosmoment för HIF:s försvar.

Vad har du att säga om matchen idag?

"Nej det var inget vidare. Vi visste exakt hur HIF skulle spela, visste att de hade starka anfallare i bra form och att de skulle spela långa bollar på dem och samla upp andrabollarna, men vi lyckades inte ta tag i det."

Vad tycker du om tiden i GAIS så här långt?

"Det är bara positivt. Jag har fått spela och får den rutinen och erfarenheten som man behöver skaffa sig. Det kommer jag att ha med mig till nästa år och då kommer jag att vara en ännu bättre spelare."

Var ser du dig själv nästa säsong?

"Det enda jag vet är att GAIS vill ha kvar mig. Vi har inte snackat någonting mer. Vad HIF vill vet jag inte, det får du fråga dem om. De har inte hört av sig till mig än och direkt sagt att de vill ha tillbaka mig. Men vi är mitt uppe i säsongen nu, så vi får se sen vad som händer."

Och kontraktet med GAIS sträcker sig den här säsongen ut med en option?

"Ja jag är ju utlånad den här säsongen och om GAIS vill ha mig och jag vill vara kvar kan inte HIF påverka det."

Hur sugen är du på att återvända till HIF?

"HIF är det laget jag alltid har velat spela i och jag har ju trots allt varit där i fem år. Jag har alltid föreställt mig att spela inne på den finaste arenan, Olympia, men ibland går det inte och jag vet inte... med de förutsättningarna som är i HIF kanske det inte är det bästa att gå tillbaka."

Samtidigt kanske Henke lägger av efter den här säsongen och om Razak fortsätter att producera lär han också försvinna. Det kanske finns en plats vikt åt dig till nästa säsong?

"Ja precis, men frågan är om man köper in en ny spelare, från Afrika eller något. Jag vet inte, du får fråga Baxter hur han ser på mig, om han ser mig som en spelare för HIF."

Christian Rurfors2007-08-13 01:10:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"