UEFA-cup kval: Henrik spelar mot Drogheda United
Dags att visa att svensk fotboll är bättre än irländsk dito.

UEFA-cup kval: Henrik spelar mot Drogheda United

HIF kommer med ett friskt självförtroende till matchen ikväll på Dalymount Park i Dublin. Drogheda Uniteds hemmaplan i Drogheda strax norr om Dublin är inte godkänd för europeiskt cupspel vilket gör att matchen spelas på ”neutral plan”.

Drogheda slog i förra kvalomgången ut Libertas från San Marino efter 3 – 0 hemma och 1 – 1 borta. Egentligen ett föga imponerande resultat med tanke på motståndet men matchen i San Marino spelades i stor hetta vilket kan ha påverkat irländarna.

Det lär nog dyka upp en och annan Celtic-anhängare för att bevittna deras stora hjälte, Henrik Larsson, spela. Det var länge oklart om han skulle kunna medverka på grund av en förkylning. Han har dock vad HIF-ezine erfar på torsdagsmorgonen givit klartecken till spel vilket är välkommet för den till vissa delar orutinerade truppen. Spelare som Rönningberg, Tamboura, Dahl, Mariga och Omotoyossi har få om inga erfarenheter av europeiskt cupspel. Senaste motståndaren Trans Narva från Estland beredde inte laget några svårigheter. Desto värre är motståndaren från Irland, som dessutom leder den irländska ligan överlägset.

- Drogheda är värd all varning. De har skaffat sig en klar ledning i den irländska ligan om de vinner nästa match drar de ifrån med elva poängs ledning. Det finns flera spelare som värda att hålla ögonen på, framförallt gör Drogheda ett stabilt intryck med ett lugnt försvarsspel och en stabil målvakt, säger Stuart Baxter till hif.se.

Ett oavgjort resultat med gärna ett bortamål hade passat HIF men laget borde med de senaste insatserna på näthinnan gå för vinst. Dags att visa att allsvenskan är bättre än den irländska högsta ligan.


____________________

Trolig startelva

D.Andersson
Wahlstedt – Jakobsson – Rönningberg - Tamboura
C.Andersson - Dahl - Mariga - Svanbäck
Larsson - Omotoyossi

Övrig trupp
Berglund, Nilsson, Unkuri, Åström, Landgren, Skulason, Karekezi  

Klicka här för att läsa intervjun med Daire Mac Kenna!


Christoffer Spegel2007-08-16 10:28:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"