&#34Larsson visade klass&#34

"Larsson visade klass"

HIF har efter 1-1 ett bra utgångsläge inför returen om två veckor i Uefakvalet. Henrik Larsson gav HIF ledningen på Dalymount Park i Dublin, men gästerna kunde kvittera i andra halvlek.

Dalymounths ojämna plan bjöd på en hel del fin fotboll under första halvlek på torsdags kvällen. De våta underlaget gjorde att det var ett högt tempo och fartfyllt spel. Drogheda var det lag som började bäst genom att vinna mycket boll på mittfältet och spela fysiskt.

HIF växer dock snabbt in i matchen och ta över kommandot. HIF lyckas bra med sin taktik att spela i sidled och försöka få Drogheda spelarna att röra på sig. Drogheda spelarna får det allt svårare och HIF styr spelet.

HIF kommer framförallt runt på kanterna och försöker hitta Henrik Larsson och Razak Omotoyossi i djupet och i luftrummet.

HIF har en hel del hörnor men hörnläggare Andreas Dahl stod för blandad kvalité på hörnorna under matchen. HIF har svårt att få till några riktigt bra lägen på hörnorna mot Droghedas duktiga huvudspelare.

Det känns som HIF är på gång mer och mer, men Drogheda skapar matchens första chans då nummer sju Robinson kan avancera i mitten och strax utanför straffområdet och skjuta ett skott som Daniel Andersson med vissa problem kan enhands boxa bort. Men returen hamnar hos en Drogheda spelare som skjuter över.

Omotoyossi hade HIF:s första chans i första halvlek då Henrik Larsson hittar Omotoyossi på djupet och Omotoyossi går förbi Connor i målet i sidled men kommer ur vinkel och skjuter strax utanför Connors vänstra stolpe.

Men i den 34:e skulle samarbetet fungera fullt ut men denna gång är det Omotoyossi som hittar in till Larsson i straffområdet efter en snabb spelomställning. Larsson snubblar till precis innan han får bollen och det ställer Drogheda försvararen, Larsson får lite extra tid att ta emot bollen och kan enkelt placera in 1-0 i Connors högra kryss.

Sista tio minuterna i första halvlek fortsätter HIF att föra spelet och Drogheda har svårt att ta tag i spelet. Publiken på Dalymount Park som sjungit  fram sitt hemmalag blir tystare och tystare.

HIF skapar inga fler chanser i första halvlek utan går till ledning med 1-0 genom Henrik Larsson.
HIF är det starkare laget i första halvlek och för spelet. Man kontrollera spelet och kantspelarna kan komma runt på sina kanter. Omotoyssi och Larsson springer mycket och HIF kunde med lite tur haft en större ledning. Drogheda har en del halvchanser men inget som ställer till med några störra bekymmer för HIF försvaret.

Andra halvlek får en helt annan karaktär än första halvlek. Drogheda gör redan i paus i ett byte och bara några minuter senare gör de sitt andra. Drogheda startar andra halvlek bäst, de börjar få igång sitt spel med långabollar och snabba omställning.

Det dröjer inte länge innan det ger resultat och tio minuter in i halvleken kommer kvittering genom Zayed i hemmalaget som utnyttjar Jakobssons och Rönninbergs dåliga försvarsspel  och kan placera in bollen vid Anderssons högra stolpe.

Resten av andra halvlek blir chansartad med mycket långbollar från båda lagen och chansbollar mot lagens anfallare. Drogheda skapar ett visst tryck och HIF har svårt att vinna boll på mittfältet. Drogheda skapar en del halvchanser främst genom inlägg men där skärpan saknas. Droghedas bästa chans kom då bollen via Andreas Dahl gick precis utanför Daniel Anderssons mål.

HIF försöker få till en del lägen främst genom inlägg men kvalité saknas och Drogheda försvaret kan enkelt ta bort bollen.

Med några få minuter kvar av matchen får Omotoyossi en riktigt bra chans då han på volley kan skjuta strax utanför Connors vänstra stolpe framspelad av Fredrik Svanbäck.

Matchen slutar 1-1 och lagen har varsin halvlek. HIF spelar bra i första halvlek men sjunker tillbaka i andra och låter Drogheda spela sitt spel med långbollar. 1-1 är ett bra resultat och det innebär att Drogheda måste framåt på Olympia om två veckor och göra mål.