Spelarbetyg Drogheda-HIF

HIF skaffade sig ett bra utgångsläge inför returen om två veckor i Uefakvalet efter 1-1 i Dublin mot Drogheda.

Daniel Andersson 2
Kan inte göra något på målet. Gör en bra enhandsräddning i första halvlek men annars gör inte Danne speciellt många räddning. Spelar stabilt och ger ett säkert intryck.

Erik Wahlstedt 2
Har inte så mycket att göra på sin kant. Kommer upp bra i många anfall men inläggen är riktigt dåliga många gånger. Är stabil bakåt och får därmed godkänt.

Andreas Jakobsson 3
Gör ett misstag under matchen och då blir det mål. Spelar annars bra hela matchen och försöker få igång ett passningsspel. Saknar många gånger alternativ och tvingas skickar upp långbollar till anfallet. Hjälper också Oskar mycket som har en del problem med Droghedas tunga anfallare.

Oskar Rönningberg 2
Har en del problem med Drogheda anfallarna, framförallt i luften. Släpper inte till så många chanser tillsammans med övriga försvarare men går bort sig rejält när Drogheda kan kvittera.

Adama Tamboura 4
Här hittar vi HIF:s klart bästa spelare under matchen. Drogheda skickar långboll efter långboll mot vänsterkanten och Adama fixar det mesta utan större problem. Har mycket boll och slår inte bort så många bollar. Följer också med i anfallet. Har ett skott på mål som troligen inta har landat än på Dalymount Park.

Christoffer Andersson 2
Det märks att Andersson inte är någon mittfältare. Har svårt att vara konstruktiv och kämpar mest. Försöker alltid hitta spelalternativ och slår inte bort bollar i onödan. Slår en del inlägg men inga som skapar oreda i Drogheda försvaret.

McDonald Mariga 2
Har väldiga problem under hela matchen med Droghedas tuffa innermittfältare. Förlorar trots sin styrka många närkamper och har svårt att få till något framåt. Har inte mycket boll och skapar inget. Får knappt godkänt. Mariga gör ingen bra match i HIF-tröjan.

Andreas Dahl 3
Dahl gör en bra match bortsett från hörnorna som många gånger är riktigt dåliga. Krigar på bra på mittfältet och vinner en del bollar. Ligger lägre ner än Mariga och plockar upp en hel del andrabollar. Bra passningsspel och Dahl form är fortsatt god.

Fredrik Svanbäck 1
Börjar bli komiskt att ge Svanbäck skitbetyg efter skitbetyg. Men finnen gör ingen bra match. Drogheda spelar nästan bara på HIF:s vänsterkant och Svanbäck hänger inte med. Adama får många gånger helt själv ta hand om kanten. Har en del lägen framåt men som vanligt gör han sitt bästa för att skjuta bollen så långt bort från mål som möjligt.

Henrik Larsson 3
Gör ett riktigt vackert mål. Har det svårt många gånger då HIF skickar många långbollar. Skickar iväg en del bra passningar men slarvar också en del. Men sett över hela matchen gör Larsson en bra insats.

Razak Omotoyossi 3
Gör en bra första halvlek och gör en assist till målet. Har två riktigt bra chanser i matchen och bör nog göra mål på minst en av dom. Krigar annars på bra men har det tufft. Är inte riktigt vän med bollen precis som vanligt.

Betygsskala
1: Underkänt
2: Godkänt
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass

Redaktionen2007-08-17 14:49:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"