Inför: HIF-Kalmar FF - har höstklättringen inletts?
Allsvenskans skyttekung 2007?

Inför: HIF-Kalmar FF - har höstklättringen inletts?

Ett HIF på uppgång möter imorgon Kalmar FF i en mycket viktig match i allsvenskans mittenrike. För HIF är det bara seger som räknas men det blir som bekant ingen lätt uppgift när Kurt-Arne Bergstrand leder motståndarlaget. Vårmötet var en utskåpning signerad Ari och Cesar Santin, två spelare som lyckligtvis inte finns på plats imorgon. Dags för revansch HIF!

Det är tätt med matcher för tillfället och efter det oavgjorda resultatet i Dublin väntar imorgon Kalmar FF på Olympia. Efter 17 omgångar ligger Kalmar tre poäng före HIF trots att smålänningarnas resultat har varit väldigt magra de senaste omgångarna. Förra matchens 0-5 hemma mot IFK Göteborg var en sällsynt kollaps för Kalmar och därför är spelarna säkerligen revanschsugna imorgon.

Nanne har en del offensiva bekymmer inför matchen. Ari är förlorad sedan en tid tillbaka och imorgon saknas även Cesar Santin på grund av skada. Det är därför ingen djärv gissning att de nya brassarna får chansen imorgon. Troligtvis spetsar Ricardo längst fram och Thiago Oliveira placeras som släpande forward. Till Barometern säger Nanne Bergstrand:
- Oliveira är med i diskussionen. Han gjorde en väldigt fin första vecka hos oss men är väl lite märkt av den tuffa träningen nu. Det viktiga är att han är pigg i benen för han är en spelare med stora kvaliteter.

Försvarsmässigt ser det antagligen ut som vanligt. En backlinje som är samspelt och stark i luften samt Henrik Rydström som rivjärn på mitten. Joakim Lantz är sjuk och missar matchen.

HIF kommer direkt från en tuff drabbning i Dublin och frågan är om spelarna orkar ladda om till morgondagens match. Spelmässigt har det sett bättre och bättre ut på senare tid och segern på Ullevi förra söndagen var hur stabil som helst.
- Det blir inte mycket träning mellan matcherna och vi kom hem tidigt på fredag morgon, så det har tagit några timmar för alla spelare att piggna till igen. Det ser bra ut igen och vi kommer laddade till Kalmar-matchen, vi har en uppåtgående trend och vill fortsätta på den vägen också, säger HIF-tränaren Stuart Baxter till hif.se.

Högerbacken Erik Wahlstedt är avstängd mot Kalmar och det innebär att Christoffer Andersson äntligen får spela på sin favoritplats. Beloufa återkommer i truppen efter skada men startar antagligen på bänken. Rönningberg, Jakobsson och Tamboura lär därmed få förnyat förtroende i backlinjen.

Hur mittfältet formeras är i skrivande stund oklart då Baxter valt att endast gå ut med en trupp. Centralt lär dock Dahl och Mariga dela på arbetsuppgifterna och kanske är det så att 19-åringen Mathias Unkuri äntligen får chansen som yttermittfältare. Unkuri, Svanbäck, Skulason och Landgren slåss om två yttermittfältsplatser. I anfallet rör ingen firma Omotoyossi-Larsson.

Matchen börjar klockan 17.00 imorgon och då ska alla som har möjlighet befinna sig på Olympia. Det är dags att börja närma sig topplagen! 

Helsingborgs IF
(trolig startelva/ spikad trupp)
D.Andersson
C.Andersson-Jakobsson-Rönningberg-Tamboura
Unkuri-Dahl-Mariga-Svanbäck
Larsson-Omotoyossi

Avbytare:
Berglund-Beloufa-Skulason-Landgren-Åström
(Dessutom är Karekezi uttagen men han lär plockas bort till matchtruppen.) 

Kalmar FF
(trolig startelva/ spikad trupp) 
Wastå 
Sorin-Rosengren-Eklund-Larsson   
Ingelsten-Rydström-V.Elm-R.Elm 
Ricardo-Oliveira 

Avbytare:
Azinovic-Carlsson-Johansson-Petersson-D.Elm-Givaldo
(en spelare ska bort till matchtruppen)

Mattias Lindberg 2007-08-18 16:48:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"