Baxter och Eklund nöjda med nollan bakåt
Baxter nöjd med insatsen och att laget kunde bibehålla nollan intakt.

Baxter och Eklund nöjda med nollan bakåt

Stuart Baxter var av förklarliga skäl belåten och klappades om av en lycklig Sten-Inge Fredin efter slutsignalen. Just nu är allt frid och fröjd i familjen HIF.

Laget är inne i en god trend och frånsett 2 – 3 förlusten hemma mot AIK den 23 juli så har faktiskt inte HIF förlorat i allsvenskan sedan den 12 juni, dvs. förra matchen mot Kalmar på Fredriksskans.

- Jag är jättenöjd med vår insats. Första halvtimmen är fantastiskt bra men andra halvlek blir lite konstig då vi leder med 4 – 0, sa Baxter direkt efter matchen.

Kalmars tränare Nanne Bergstrand var av förklarliga skäl inte lika nöjd. Han höll en låg profil men erkände sitt lags brister.

- Vi hade problem att hålla ihop laget. Det är en stor uppförsbacke som blir en utmaning att korrigera framöver. Man behöver inte vara en Einstein för att se att vi har problem.

Inför matchen var det just Kalmars revanschlusta som det pratades om. Det normalt försvarsstarka laget kom från en förlust med 0 -5 hemma mot IFK Göteborg och var det något som var säkert så var det att Nannes elva skulle spela mycket försvarsinriktat och släppa till få chanser. Istället chocköppnade HIF med en rad öppna lägen.

- Det var viktigt med en stark öppning och att komma igång med presspelet då vi visste att de skulle spela tight, förklarade Baxter.

Då lag leder med ett antal bollar brukar det ofta insmyga sig en falsk säkerhet. HIF har ju tappat stora ledningar förr och man har också serverat vitt skilda insatser med ibland en lysande halvlek följt av en mindre bra eller tvärtom. Denna gång höll man förtjänstfullt ihop spelet hela matchen även om intensiteten naturligt gick ner i andra halvlek.

- Vi gjorde ett försök att ”piska upp oss” i paus. Det är viktigt att inte släppa in mål och lika bedrövad som jag var när vi mötte Kalmar på bortaplan lika nöjd är jag nu.

Andretränare Hans Eklund höll med om att det var viktigt att inte ge Kalmar något halmstrå och att ingjuta förtroende i försvaret genom att inte låta Daniel Andersson vittja sitt nät.

- Nollan är viktig. Det hade gett en besk eftersmak om vi släppt in ett eller två mål. Det var något vi verkligen inte ville ha, avslutade Eklund.

Christoffer Spegel2007-08-20 09:36:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"