HIF-Drogheda 3-0: &#34Det såg mycket bra ut idag&#34
Christoffer Andersson och hans lagkamrater stod för en stabil insats

HIF-Drogheda 3-0: "Det såg mycket bra ut idag"

Baxter hade aviserat ett defensivt och försvarsinriktat motstånd i kvällens match och fick hur rätt som helst. Drogheda hade inte ett enda avslut på mål under matchen och stackars Eamon Zayed lyckades som ensam anfallare inte hota HIF-försvaret nämnvärt.

HIF rivstartade matchen och Henrik Larsson kunde redan efter en minuts spel ha gjort 1-0 efter en målvaktsmiss. Halvleken slutar dock mållös efter ett kraftigt spelövertag från hemmalaget.

I andra halvlek fortsätter dominansen och Andreas Jakobsson gör efter 5 minuter 1-0 efter visst tumult i kölvattnet av en Dahl-frispark. När Razak Omotoyossi sätter 2-0 ur snäv vinkel med 20 minuter kvar går luften ur bortaspelarna och HIF kan ägna den sista tiden av matchen åt att trilla boll. 3-0 gör inbytte Olivier Karekezi efter en indirekt frispark där Henrik Larsson i första momentet däckar gästernas mittback med ett kanonskott i det allra heligaste.

Spelet är stabilt och Baxter är antagligen nöjd med lagets taktiska genomförande av matchen. Positivt är också att HIF på nytt håller nollan. Tredje matchen i rad och den fjärde på de senaste fem. Mattias Unkuri, fortfarande avstängd efter sin utvisning i U21-serien, sammanfattar det hela på ett enkelt, men klockrent sätt: