2017-02-25 16:00

Colchester - Hartlepool
2 - 1

Inför HIF-DIF &#34Sista Chansen&#34

Inför HIF-DIF "Sista Chansen"

Imorgon kommer DIF till Olympia. HIF måste vinna för att ha chansen på SM-guldet. Nyförvarven Rene Makondele och Martin Kolar förväntas starta i HIF.

Imorgon är det återigen tid för match och denna gång är det Djurgårdens IF som kommer på besök till Olympia. Ett Djurgården som har överraskat denna säsong och ligger för stunden på en fin tredje plats, fem poäng före HIF.  Vårens möte uppe i huvudstaden vanns av hemmalaget med 3-1 efter att HIF startat otroligt bra första halvtimmen men sedan inte klarat av att hålla uppe spelet när DIF kom in allt mer i matchen.

HIF måste vinna imorgon kväll för att ha någon som helst chans att vara med i kampen om SM-guldet. Förlust eller oavgjort gör att laget mer eller mindre är borta från den absoluta toppstriden.

HIF senaste match var mot irländska Drogheda i kvalet till Uefacupen där man vann klart med 3-0 i torsdags utan att behöva slita allt för mycket. Djurgården kommer från en 3-1 förlust i allsvenskan mot Kalmar FF på hemmaplan.

Djurgården är ett mycket bra lag defensivt och har endastsläppt in 18 mål i årets allsvenskan. Offensiven är inte alls lika bra och lagets 25 mål på 10 matcher imponerar inte, främsta målskyttar är Enrico och Daniel Sjölund som orkat med 4 mål vardera.  HIF är liter sämre defensivt med 23 insläppta men betydligt bättre framåt med 32 mål gjorda. HIF bästa målskytt är Razak Omotoyossi som står på 10 mål.

Djurgården saknar inför matchen den duktiga finländska mittfältaren Aki Riihilahti som är skadad och som DIF värvade under sommaren från tyska Kaiserslautern. HIF i sin tur saknar Razak Omtoyossi, Adama Tamboura som är avstängda samt Oskar Rönningberg och Gustaf Andersson som är skadade.

Hur matchbilden imorgon kommer att bli är svårt att säga om men klart är att DIF är ett av de sämre lagen i allsvenskan på bortaplan och de har efter en positiv trend börjar dala lite på slutet med endast en poäng de senaste två matcherna. HIF har ryckt upp sig rejält på slutet och är inne i en positiv period.

En hel del förändringar i HIF-truppen sen Elfsborg borta, Mariga har försvunnit till italienska Parma.
Oskar är skadad och ersätts förmodligen av Beloufa i mittförsvaret. Adama är avstängd och det mest troligen är att C. Andersson får flytta över från högerbacken som han hade mot Elfsborg till vänsterbacken, Wahlstedt går in som högerback igen.

På mittfältet är det högst troligt att vi får se ett nyförvärv i tjecken Kolar som tros spela på högermittfältet. Finnen får återigen chansen till vänster, likaså Dahl och Skulason i mitten. Lantz förväntas alltså få börja på bänken sen återkomsten.

Razak i anfallet ersätts troligen av Makondele som gör sin första match i HIF sedan flytten från Gefle i förra veckan.


Preliminär elva/bekräftad trupp
D. Andersson
Wahlstedt – Jakobsson – Beloufa - C.Andersson
Kolar – Dahl – Skulason - Svanbäck
Larsson - Makondele

Bänken: Oscar Berglund - Marcus Lantz - Oliver Karekezi - Fredrik Olsson - Andreas Landgren.

Matchen startar klockan 19.00 och kan ses på säsongskortet om du inte har möjlighet att ta dig till Olympia.
 

Sebastian Jonsson2007-09-02 23:55:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"