Samir Beloufa stor syndare mot DIF
Beloufas spel kostade HIF dyrbara poäng mot Djurgården

Djurgården bessegrade Helsingborg med klara 4-1. Efter en jämn första halvlek så slarvade HIF-försvaret bort gulddrömmen genom att släppa in tre snabba baklängesmål. Den värsta syndaren ikväll var Samir Beloufa. Algeriern missade markering och orsakade straff. Han var dessutom delaktig i DIF:s fjärde mål.

Första halvleken inleddes med ett kraftigt tryck från gästerna. Djurgården spelade ut ett darrigt Helsingborgsförsvar. Först i den 23:e minuten lycades HIF skapa något. Henrik Larsson spelade fram till Rene Makondele som sköt på Dembo Touray. Några minuter senare så spelade HIF:s nyförvärv Kolar fram till Henrik Larsson. Han misslyckades dock med avslutet.

Resten av den första halvleken var ganska tillknäppt och det såg som DIF tröttnade efter ett tag. HIF försökte men hemmalaget förmådde inte att skapa något vettigt. Därmed slutade den första halvleken 0-0.

- Första 10 minuterna var tuffa nen jag tror vi börjar få tag på dom, sade HIF:s Skulasson om lagets insats i den första halvleken.

Den andra halvleken inleddes med en hög press från Helsingborg. Andreas Jakobsson sköt en frispark som touchade en Djurgårdare och det blev en farlig målchans. I den 50:e minuten förändrades dock allting när Qurino gjorde 1-0 till gästerna. Sedan klev Samir Beloufa in i handlingen. Han fällde en bortaspelare i straffområdet. Han spred enorm osäkerhet kring sig och i den 58:e minuten hade Djurgården fått 3 mål.

På slutet bytte Stuart Baxter ut Svanbäck och satte in Marcus Lantz. HIF gick upp på tre anfallare och fick till slut ett läge. Rene Makondele förvaltade en nick från Henrik Larsson och gjorde därmed sitt första mål för HIF. Då blev det lite spänning igen men Djurgården dödade den snabbt den genom att sätta avgjörande 4-1.

HIF gick därmed miste om toppstriden och Djurgården kopplade därmed greppet om serien. HIF:s säsong är så gott som förstörd, såvida inte ett mirakel inträffar och de går långt i UEFA-cupen.