Rönningberg tror på fortsättning i HIF
Förhoppningsvis inget platt fall för HIF i kontraktsdiskussionen med Rönningberg

Rönningberg tror på fortsättning i HIF

Igår antydde Helsingborgs Dagblad att Oskar Rönningberg kunde vara på väg bort från föreningen efter denna säsong. Rönningberg vore i så fall den tredje HIF:aren med utgående kontrakt som valde att lämna föreningen för ett annat lag under eller efter säsongen. När HIF E-zine ringer upp Rönningberg på fredagskvällen är dock tongångarna mer positiva.

Du hade nya diskussioner med HIF igår, vad sades då?
- Vi sköt faktiskt på det till måndag på grund av tidsbrist.

Ligger ni långt ifrån varandra?
- Nej, det tror jag inte. Jag tror det känns bra från båda håll. Jag trivs i stan och trivs i klubben. Ambitionen från bådas sida är att det löser sig inom kort.

Vad är främsta anledningen till att ett nytt kontrakt inte redan är påskrivet?
- Det finns flera olika anledningar, sportsliga och lite allt möjligt, men jag kan inte riktigt gå in på det i detalj. Vi har fört förhandlingar en tid, men inte riktigt kommit överens bara, fast vi närmar oss varandra.

Förändrar det faktum att Andreas Jakobsson slutar dina tankegångar något?
- Nej, ingenting faktiskt. Jag har alltid sagt att konkurrens är bra. Presterar man så spelar man, så allt handlar bara om ens egen prestation.

Om vi utgår från att du skriver på för HIF, är ordinarie och spelar stabilt i höst och vår, kanske större klubbar i Europa hör av sig. Hur ser du på att bli proffs i en större liga?
- Att få spela i en större liga är bara en bonus. Så länge jag är i HIF kommer jag att koncentrera mig på det.

Och hur ser det ut med din skada?
- Det blir bättre för varje dag, så det ser ljust ut, det tycker det medicinska teamet också. När jag fick diagnosen pratade man om 2-3 veckor, det dröjer nog max en vecka till innan jag kan träna för fullt. Fast Martin (sjukgymnast Berg, red. anmärkning) har egentligen bättre koll på det.

Christian Rurfors2007-09-07 20:00:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"