Septembernotiser

Septembernotiser

Här samlas alla små notiser som rör HIF på ett eller annat sätt. Sidan uppdateras så fort det händer något.

070930 - Startelvan mot TFF
HIF har precis presenterat startelvan till skånederbyt som börjar klockan 17. Rene Makondele som är tillbaka i truppen inleder på bänken. Hela elvan:

D.Andersson
Wahlstedt-Castan-Jakobsson-Tamboura
C.Andersson-Lantz-Dahl-Kolar
Larsson-Omotoyossi  

Avbytare: Berglund-Landgren-Svanbäck-Unkuri-Makondele

* * * * *

070927 - Hegelund avgår!
HIF gick precis ut med ett pressmeddelande som förkunnar att styrelseledamot Carl Hegelund avgår med omedelbar verkan. Hegelund har ingått i HIF:s styrelse sedan 2006 då han ersatte HIF-ikonen Ola Nilsson. HIF:s styrelse kommer att sammanträda i frågan under dagen och efter det lär vi få veta mer.

* * * * *

070926 -  Starkt HIF tar sig an Djurgården

Idag klockan 15.00 spelas U21-kvartsfinalen mellan HIF och Djurgården. HIF ställer upp med en stark elva och siktar givetvis på avancemang till semifinal. 

Startelva:
Oscar Berglund
Henrik Fribrock, Joel Ekstrand, Samir Beloufa, Marcus Danielsson
Mattias Unkuri, Andreas Landgren, Isaac Chansa, Mike Sserumaga
Olivier Karekezi, Fredrik Olsson

Avbytare: Hampus Nilsson, Jones Barney, Marcus Bergholtz, Younnes Bekkaoui, Christoffer Nilsson 

Djurgårdens trupp ser ut enligt följande:
Oskar Wahlström (mv), Marko Maksimovic (mv), Kebba Ceesay, Eldin Kozika, Robert Stoltz, Felix Magro, Stefan Batan, Robbin Sellin, Patrick Amoah, Kennedy Igboananike, Per Johansson, Mattias Folkesson, Jonas Hellgren, Victor Catenacci, André Calisir, Srdjan Marjanovic 
 
* * * * *

070921 -  HIF-Djurgården i U21-kvart på onsdag
HIF:s U21-lag kom som bekant på andra plats i den södra U21-serien och kvalificerade sig därmed för slutspel. Svenska fotbollsförbundet har lottat kvartsfinalerna som spelas i enkelmöten. HIF fick Djurgården på hemmaplan och matchen spelas nu på onsdag den 26 september klockan 15.00. Det är fritt inträde som gäller och västra läktaren är öppen.

IFK Norrköping FK - IFK Göteborg
IF Brommapojkarna - GAIS
Helsingborgs IF - Djurgården
IF Elfsborg - Kalmar FF

* * * * *

070919 - Afonso försvunnen igen *Uppdaterad
Enligt de senaste uppgifterna så landade Hereenveens egen Bin Ladin i Amsterdam under förmiddagen. Trots ankomsten är han inte aktuell för spel mot HIF ikväll. Däremot kan det innebära att Afonso återfinns i laget när HIF spelar mot Holländarna på Olympia den 4:e oktober.


* * * * *

070919 - Afonso försvunnen igen
Enligt den holländska sportsidan telesport.nl är Heerenveens brasilianska stjärna Afonso Alves ännu en gång försvunnen. Afonso har varit över i USA och träningsspelat med landslaget och tanken var att han skulle anlända till Heerenveen i god tid före torsdagens UEFA-cupmatch mot HIF. Nu blev det inte så och det senaste budet var att brassen skulle landa under tisdagskvällen och därmed kunna vara med på onsdagens förmiddagsträning. Ingen Afonso syntes dock till och därmed bör han vara borta från morgondagens match. 


* * * * *

070919 - Förlust för U21
Det blev förlust i den betydelselösa sista seriematchen för HIF:s U21-lag. Trelleborgs FF blev för svåra på bortaplan och slutresultatet skrevs till 4-2 efter 2-2 i paus. Patrik Åström gjorde ett mål och TFF bjöd på ett självmål. HIF hade redan säkrat andraplatsen i serien och Eklund valde därför att genomföra hela fem byten med tanke på morgondagens match i Nederländerna.

Kvartsfinalerna i U21-mästerskapet ska vara spelade före den 30 september och motståndet lottas inom kort. Klara för kvartsfinal är i skrivande stund förutom HIF även Kalmar FF, Djurgårdens IF och GAIS.

* * * * *

070918 - Carlsén från start i P16-landslaget
P16-landslaget laddar för EM-kval och träningsspelar idag mot Nordirland på bortaplan. HIF:s Sebastian Carlsén spelar från start på mittfältet och gör därmed sin sjunde pojklandskamp. HIF-fostrade Alexander Kacaniklic, numera Liverpool FC, börjar på bänken. 

* * * * *

070917 - Heerenveen - HIF på TV
HIF:s match i UEFA-cupens första omgång kommer att direktsändas på CANAL+ SPORT 1. Sändningen startar 20:40 på torsdag och holländska SC Heerenveen står för motståndet. HIF kommer att ha ett par hundra supporters på plats på Abe Lenstra Stadion men för er som inte har tänkt ta er till Nederländerna finns nu ett substitut. Domare blir Novo Panic från Bosnien/Herzegovina. 

Boka in 20.40 på torsdag - CANAL+ SPORT 1!



Redaktionen2007-09-30 16:08:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"