Spelarbetyg: Hereenveen - HIF

HIF:s första match i UEFA-cupen blev en stor besvikelse. Matchen lever dock men försvaret agerade som avdankade korpspelare medan anfallet höll hög Europeisk klass. Det är tur att Helsingborg har en av Europas bästa anfallare (Henrik Larsson) och en riktig lovande anfallare (Razak Omotoyossi), annars hade inte slutresultatet kunnat skrivas 5-3. Resultatet innebär trots allt att matchen lever.

Daniel Andersson 1
Fem mål i baken är inte godkänt, även om Andersson totalt saknade stöd av sina försvarare.

Adama Tamboura 1
Gjorde några bra saker, men var för övrigt usel. Sämsta insatsen på länge och han slog en idiotpassning som ledde till ett av målen.

Andreas Jakobsson 1
Andy trivs nog inte med Beloufa. Såg virrig ut i positionsspelet vilket brukar vara hans styrka.

Samir Beloufa 0
Fantastiskt att en så dålig spelare får betalt för att spela fotboll. Samir höll division 7 klass och låter Baxter honom spela mot Örebro så kan ÖSK räkna med tre kalla hemma mot HIF.

Christoffer Andersson 1
Precis som övriga i backlinjen så kunde Hereenven göra som de ville med Stoffe. Andra målet får han ta på sig tillsammans med Jakobsson. 

Martin Kolar 2
En av HIF:s bästa spelare. Han var delaktig i två av målen och visade prov på en mycket fin vänsterfot. Godkänt för tjecken som verkar ha kommit in mer i laget. 

Markus Lantz 1
Syntes inte alls. Lantz verkar vara ett grymt felköp då han uppenbarligen inte håller den klass som annonseras. Frågan är om inte HIF har kastat pengar i sjön och tappat McDonald i onödan. 

Olafur Skulason 1
Kämpar bra och fixar en straff och ett friläge. Hade dock ett bedrövligt passningsspel vilket drar ner betyget avsevärt. Skulason var annars bra i närkampspelet. 

Andreas Dahl 1
Liksom sina kollegor så var han aldrig med i matchen riktigt. Dahl fick en tupp uppgift och det såg stundtals ut som han hade tankarna i Danmark. 

Henrik Larsson 2

En stark 2:a mäktar Helsingborgs största stjärna med. Två mål är egentligen inte mer än man kan begära av HIF:s lagkapten. Larsson håller fortfarande riktig hög klass i Europa, bara synd att hans försvar och mittfält inte gör det. 

Razak Omotoyossi 3
HIF:s absolut bästa spelare. Hade lite problem i inledningen men tog så småningom tag i sitt spel. Framspelare och målskytt i andra halvlek. Hade dessutom flera chanser att utöka målskyttet. Razak håller också hög Europeisk klass.

Erik Wahlstedt 2 (inbytt 45:e minuten)
När Wahlstedt kom in så bytte Stuart till 4-4-2 och fick lite ordning på spelet. Wahlstedt och Castan var bäst i backlinjen, men det blev ändå två mål med dem på plan.

Leandro Castan 2 (inbytt 45:e min)
Gav tillsammans med Wahlstedt lite mer stabilitet och kan svära sig fri från det värsta försvarsspelet.

Betygsskala 
0: När det saknas ord för hur usel man kan vara!
1: Underkänt
2: Godkänt
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass

Redaktionen2007-09-21 09:07:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"