Spelarbetyg: HIF-ÖSK

HIF har ett anfall som håller hög Europeisk klass men ett försvar som får vilöken tränare som helst att slita av sig håret. Matchen slutade 4-3 med ett anfall som gör tre mål och ett försvar som nästan är obefintligt.

Daniel Andersson 1
Osäker och fladdrig. Fyra mål insläppta är inte godkänt av en målvakt.

Adama Tamboura 2
Sliter och kämpar, vann samtliga närkamper på sin kant.

Andreas Jakobsson 4
Mycket bra insats av Andy. Försökte hjälpa Castan och styra backlinjen under hela matchen. Utan Andy där bak hade laget släppt in ännu fler mål. Gör ett riktigt grovjobb och hade övriga backlinjen lyssnat på Andy hade laget vunnit matchen. Vinner boll vid 4-3 målet och slår ett precist inlägg som Henke enkelt kan ta tillvara på.

Leandro Castan 1
Bättre än Beloufa men kom fel för många gånger. Det märks att han inte är redo och behöver spela in sig i det svenska spelet. Man kan inte egentligen vänta sig att han ska gå in och dominera utan att kunna språket, efter så kort tid. 

Erik Wahlstedt 1
Missade markering och var allmänt långsam. Kunde inte hålla emot Henriksson när han gjorde första målet.

Christoffer Andersson 1
Hade det väldigt jobbigt mot Barsom på sin kant. Lika dålig som Wahlstedt. Är verkligen ingen mittfältare och hade nog inte kontroll på bollen under hela matchen. Behöver nog en försäsong för att komma i form.

Olafur Skulason 2
Kämpade och sprang ordentligt. Fick inte så mycket ut av sitt slit men var ändå bättre än förra matchen.

Andreas Dahl 2
Bäst på mittfältet och hade han löpt lite mer i djupled så kunde det luckrat upp ÖSK-försvaret mer. 

Fredrik Svanbäck 1
Gör en bra sak under matchen när han väggspelar med Razak och skickar in bollen till Henke som gör 2-0. Sedan blir han uppsnurrad gång efter gång. Larsen skickar upp Mini på läktaren vid 1-2. Vid 3-2 hänger han inte med Anttonen som får tid att lobba in bollen.  Vinner inte en duell på hela matchen och ligger helt fel i positionsspelet.

Henrik Larsson 4

Är i kanonform men lider av att övriga laget inte alls är i närheten av Larsson. Han sprang, skarvade och skapade frisparkar. 2 mål och en assist visar att han är en av allsvenskans absolut bästa anfallare för tillfället.

Razak Omotoyossi 4
Precis som sin kollega mycket aktiv. Utan Razak och Larsson hade matchen slutat 4-0. Närmar sig Bergs 14 mål i skytteligan och har goda chanser att nå dit. Ett mål mot Örebro och det är förmodligen inte hans sista i allsvenskan.

Betygsskala
1: Underkänt
2: Godkänt
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass

Redaktionen2007-09-25 11:25:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"