HIF utlyser extra årsmöte

Text från HIFs hemsida.

Vid ett sammanträde igår kväll har styrelsen för HIF beslutat att utlysa ett extra årsmöte, att hållas inom två månader från idag. Det extra årsmötet utlyses dels för beslut om antalet ledamöter i styrelsen, dels för val av ny styrelse. Nuvarande styrelse (ordföranden Sten-Inge Fredin, vice ordförande Lars Öijer , sekreteraren Krister Azelius, samt ledamöterna Harald Roos och Christer Fermvik) vill understyrka att ingen av oss genom denna åtgärd lämnar styrelsen. Tvärtom är envar av oss beredd att fullfölja det uppdrag som tidigare årsmöte gett oss, men självfallet ställer samtliga fem ledamöter sina platser till det extra årsmötets förfogande.
 
Styrelsen ger samtidigt i uppdrag till föreningens valberedning att till det extra årsmötet lämna förslag till ny styrelse och tillse, genom kontakter med kanslipersonal och spelartrupp, medlemmar, supportrar och sponsorer, att en styrelse med bred förankring kan föreslås.
I den utsträckning valberedningen finner det lämpligt står nuvarande ledamöter till förfogande. Styrelsen anser dock – även för det fall valberedningen förslår omval – det väsentligt att det tillförs nya ledamöter med kompletterande kompetenser. Därigenom tryggas också generationsväxlingen i styrelsen på sikt.
 
Under tiden fram till det extra årsmötet kommer den nuvarande styrelsen att fullgöra uppdraget i enlighet med rådande planering. Styrelsen kommer också inom kort att lämna en redogörelse över styrelsens arbete de senaste åren och hur planerna för framtiden ser ut.
 
Bakgrunden till styrelsen beslut är den turbulens som råder runt föreningen. Ifrågasättandet av styrelsens arbete och vart föreningen är på väg är återkommande i media och verkar också till viss del förekomma bland medlemmar, supportrar och sponsorer och kommer att underblåsas ytterligare genom Carl Hegelunds plötsliga avhopp. Den negativa spiral som styrelsen och föreningen därmed hamnar i är oerhört svår att upphäva utan ett gediget stöd från föreningens anställda, medlemmar, supportrar och sponsorer. Att döma av de röster som för närvarande gör sig mest hörda känner styrelsen viss tveksamhet om ett sådant tillräckligt starkt stöd finns.
Saken behöver därför klaras ut, vilket bäst låter sig göras genom valberedningens försorg.
 
Sammantaget anser således styrelsen att det under rådande omständigheter är mest förenligt med Helsingborgs IF bästa att vidta nu föreslagna åtgärder, alltså att redan nu överlämna till medlemmarna att under ordnade former besluta om styrelsens fortsatta sammansättning.
Ingen i den nuvarande styrelsen anser sig således sig vara större än föreningen.

Redaktionen2007-09-28 09:15:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"